Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru a-ți păstra veselia și după vacanță

Pentru multe dintre voi august înseamnă vacanță. Știu însă că cel puțin un număr la fel de mare revine la obligațiile cotidiene după vacanța din luna iulie. Trecerea de la zilele pline de libertate, în care parcă simțeai că ți-ai luat viața înapoi, la programul rigid și la obligațiile casnice nu trebuie să fie însă grea sau neplăcută. Iată ce poți face pentru a menține senzația de vacanță chiar dacă te-ai întors la job.

1. Ieși seara la terasă. Fă-ți un obicei în a ieși seara la o terasă măcar o dată în timpul săptămânii. Alege un loc în care să te simți bine, nu unul în care dă bine să te duci. Să închei ziua într-un loc care te încântă, avurând o băutură răcoritoare și având o conversație interesantă te va umple de bună dispoziție și de energie.

2. Fă trecerea de la vacanță la job treptat. Compania a supraviețuit și fără tine cât ai fost în concediu. Va supraviețui în mod sigur și dacă nu vei începe să faci ore suplimentare încă din prima zi. Dă-ți timp să îți reintri în ritm. Este la fel ca o mașină pe timp de iarnă. Motorul are nevoie d un pic de timp să se încălzească.

Cinci pasi pentru a-ti pastra veselia si dupa vacanta

sursa foto: shutterstock/by rawpixel.com

Citește și:

3. Concentrează-te pe ceea ce îți place. Transformă fiecare zi petrecută la birou într-un motiv de bucurie. Indreaptă-ți atenția către aspectele pe care le iubești la jobul respectiv și fii recunoscătoare pentru ele.

4. Răsfață-te zilnic. Dacă s-a terminta vacanța asta nu înseamnă că trebuie să uiți de tine. Îți amintești cu cât entuziasm te-ai pregătit penru concediu, cum ai mers la coafor, la cosmetică, la manichiură și pedichiură? Până la urma, vacanța este o stare de spirit. Fă în fiecare zi ceva pentru tine, ceva care îți bucură sufletul și îți amplifică starea de bine.

5. Fii ca vara. Vara înseamnă liberate, energie, bucurie. Plăcerea de a fi în momentul prezent. Un fel de nepăsare și lentoare. Savurează fructele de sezon. Fă-te frumoasă în fiecare zi. Încetinește ritmul pentru a putea gusta din plin fiecare deliciu și surpriză plăcută pe care ți le rezervă acest anotimp minunat.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Netfalls Remy Musser

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.