Setari Cookie-uri

8 lecții de viață de la cosmonauți: Fiecare experiență pe care o trăim ne șlefuiește percepția asupra realității

Când te uiți la Cosmos și îi vezi măreția, când îți dai seama că este alcătuit din sisteme care funcționează după legi și reguli precise, realizezi că facem parte dintr-o inteligență superioară.

Fiecare experiență pe care o trăim ne șlefuiește percepția asupra realității și ne ajută să avem o viziune de ansamblu mai largă, dacă îi permitem. Iată cum s-ar modifica viziunea ta despre viață dacă ai fi cosmonaut.

1. Nu există granițe în realitate

Când astronauții privesc planeta Pământ, ei văd un întreg. Nu există granițe, țări, politici și conflicte. Ei văd doar o planetă vie, frumoasă, care se mișcă și respiră în ritmul anotimpurilor sale. Frontierele sunt iluzii ale oamenilor utilizate pentru a menține iluzia separării. Unitatea este adevărul naturii.

2. Suntem mici

Cosmosul este infinit. Doar gândindu-te la asta, toate problemele tale par mai mici. Privind planeta noastră și realizând cât de mică este în comparație cu Cosmosul face ca stresul zilnic să pară ridicol de insignifiant.

Citește și:

3. Întunericul nu este rău

Am fost învățate să credem că există o luptă veșnică între lumină și întuneric, că lumina este bună și întunericul este rău. Dar, în realitate, nu există o bătălie ci un dans. Acesta creează cosmosul și toată frumusețea în el.

4. Suntem cu toții în aceeași barcă

Ne luptăm unii cu ceilalți, ne rănim, ne războaim dar când privim planeta Pământ din spațiu și vidul care ne înconjoară, ne dăm seama că doar pe noi ne avem ăn această vastitate.

5. Cosmosul este mult mai mare decât putem înțelege

Poți să studiezi cât vrei însă tot nu vei putea înțelege cu puterea minții cât de mare este Galaxia din care facem parte. Imaginează-ți că am aflat de existența a peste 200 de miliarde de galaxii dar câte oare mai sunt de descoperit?

Citește și:

6. Miracolele te înconjoară la fiecare pas

Ai văzut planeta mișcându-se încet? Ai văzut cum arată vremea de sus? Aceste lucruri sunt miraculoase. Trăim aceste minuni. Apusuri, auroura boreală, valurile oceanului, toate aceste miracole sunt în jurul nostru.

7. Percepția timpului este relativă

Când te afli pe Stația Spațială Internațională, timpul se mișcă cu 0,007 secunde mai lent decât pentru oamenii de pe planetă. Timpul trece diferit și este relativ la percepția individuală. Clipa de acum este ceea ce ai cu adevărat.

8. Facem parte dintr-o inteligență superioară

Când te uiți la Cosmos și îi vezi măreția, când îți dai seama că este alcătuit din sisteme care funcționează după legi și reguli precise, realizezi că facem parte dintr-o inteligență superioară.

Citește și:

Foto by Paopano via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.