Setari Cookie-uri

Ucraina si Rusia au ajuns la un armistitiu partial: coridoare umanitare si evacuarea civililor

A doua runda de negoicieri intre cele doua state s-a incheiat joi seara

A trecut o saptamana de la atacul Rusiei asupra Ucrainei, iar in aceasta seara reprezentanti ai celor doua state s-au intalnit pentru o noua runda de negocieri. Desi partea ucraineana nu este pe deplin multumita, potrivit negociatorului Mihailo Podoliak, acestia au reusit sa obtina organizarea unor coridoare umanitare si incetarea focului pentru a permite evacuarea oamenilor din orasele vizate de armata rusa.

„Tot ce pot spune este că am discutat aspectul umanitar suficient de detaliat, pentru că foarte multe oraşe sunt acum încercuite de forţele ruse. Este o situaţie dramatică cu medicamentele, alimentele şi evacuarea”, a deplâns Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski potrivit digi.ro.

Negociatorul rus Vladimir Medinski a spus ca Rusia sustine ideea coridoarelor umanitare pentru civili şi o posibilă încetare a focului în apropierea acestora.

Citește și:

Cu toate acestea, Vladimir Putin a declarat intr-o conferinta de presa ca planurile se desfoara asa cum au stabilit, iar soldatii rusi sunt adevarati eroi.

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.