Setari Cookie-uri

Câte calorii are un avocado și alte informații despre acest fruct minune

Avocado este fructul care a cucerit lumea, având un gust unic și fiind foarte benefic sănătății. Avocado este foarte preciat pentru conținutul său nutrițional, în special pentru conținutul său în grăsimi mono-nesaturate. Vă invităm să aflați dacă avocado îngrașă, conținutul nutritional al unui fruct de avocado și alte informații privind beneficiile sănătoase aduse de consumul de avocado.

Avocado: conținut nutritional

Avocado este bogat în grăsimi de bună calitate, cum ar fi cele mono-nesaturate, dovedite prin studii de specialitate ca având efecte în scăderea colesterolului rău din sânge.

Așadar, avocado conține și grași oleici și acizi palmitoleic, precum și Omega-6, acizi grași linoleici.

Mai mult decât atât, pulpa cremoasa a acestui fruct este bogată în fibre, antioxidanți, dar și vitamine și minerale: vitamina A, vitamina E, vitamina K, magneziu, mangan, fier, cupru, potasiu, zinc.

Este important de știut că un fruct de avocado conține aproximativ 20-25% acid folic, fiind astfel un fruct recomandat și femeilor însărcinate.

100 de grame de avocado conține:

  • 4% proteine
  • 20% carbohidrați
  • 75% grăsimi

Pe scurt, conținutul nutritonal pentru avocado:

Citește și:
  • Calorii: 113
  • Fibre dietetice: 4,6 g
  • Grăsimi: 10 g
  • Carbohidrați: 6 g
  • Zahăr: 0,2 g
  • Acid folic: 15% DZR (din doza zilnică recomandată)
  • Potasiu: 10% DZR
  • Vitamina K: 19% DZR
  • Vitamina B6: 10% DZR
  • Magneziu: 5% DZR

Câte calorii are un avocado?

Fiind bogat în grăsimi, un avocado va avea ceva mai multe calorii, aproximativ 160 de calorii la 100 de grame de avocado. Cu toate acestea, grăsimile bune conținute de acest fruct ajută în mobilizarea țesuturilor grase, pe principiul „cui pe cui se scoate”, deci este util persoanelor care doresc sa scape de surplusul de kilograme.

Cât cântărește un avocado fără sâmbure?

Un avocado fără sâmbure cântărește în jur de 100-110 grame. Astfel că deviene foarte ușor de făcut un calcul privind aportul de calorii, dar și de proteine, glucide și lipide pe care acest fruct le conține.

Citește și:

calorii avocado Foto: Ira Sokolovskaya/ shutterstock.com

Avocado îngrașă?

Avocado nu îngrașă, fiind bogat în grăsimi sănătoase, care nu se depun, ci mai degrabă au scopul de a mobiliza grăsimile existente în țesuturile grase, pe principiul „cui pe cui se scoate”. Tocmai de aceea vom întâlni avocado în majoritatea dietelor de slăbire, dar și a acelora care susțin un stil de viață sănătos.

Avocado este recomandat, de asemenea, și sportivilor, ajutând în creșterea energiei și susținând procesele de regenerare celulară.

Rețete cu avocado: Guacamole calorii

Dacă doriți să obțineți chiar voi această pastă acasă, vă recomandăm să citiți rețeta completă: Rețetă Guacamole: cum se prepară vestitul sos mexican?

Citește și:

Ca și calorii, la 100 de grame de sos guacamole numărăm cel mult 90 de calorii, așadar chiar merită să va bucurați de gustul celebrului sos mexican guacamole.

Avocado: beneficii pentru sănătate

Beneficii avocado: conține mai mult potasiu decât bananele

Potasiul este foarte important pentru sănătatea noastră, iar numeroase studii arată că un aport optim de potasiu menține tensiunea arterială în limite normale, având chiar efect hipotensor pentru cei care au tensiunea mare (hipertentsiune).

calorii avocado si continut nutritional Foto: Anna Shepulova/ shutterstock.com

Beneficii avocado: susține sănătatea sistemului digestiv

Avocado este bogat în fibre solubile, ajutând astfel în susținerea florei microbiene benefice de la nivelul intestinelor și totodată combătând constipația.

Citește și:

Fibrele alimentare sunt recomandate în dieta celor care suferă de constipație, ajutând la îmbunătățirea tranzitului intestinal.

Beneficii avocado: scade colesterolul rău

Studiile arată că un consum moderat de avocado ajută la scăderea colesterolului rău din sânge (LDL) și la creșterea colesterolului bun din sânge (HDL), ceea ce reprezintă, totodată un factor protector pentru riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.

Beneficii avocado: ajută în slăbire

Avocado este recomandat în curele de slăbire, având mai multe efecte pozitive asupra siluetei. Pe de o parte, consumul de avocado taie pofta de mâncare și este un fruct sățios, „ținând de foame „ câteva ore.

În plus, avocado este bogat în fibre, ceea ce ajută la accelerarea și îmbunătățirea digestiei, precum și la normalizarea tranzitului intestinal și ameliorarea hemoroizilor.

Citește și:

Beneficii avocado: ajută în menținerea sănătății ochilor

Avocado conține antioxidanți, dar și luteine, o substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime, care protejează împotriva degenerării cauzate de îmbătrânire.

Peste toate aceste beneficii oferite de consumul de avocado, acest fruct poate fi utilizat și în măștile de înfrumusețare a tenului și părului. Vă recomandăm să citiți și: Avocado, Ou, Bere, Iaurt și Miere: Cele mai simple 5 măști cu ingrediente naturale pentru un păr minunat!

Foto articol: barmalini/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.