Setari Cookie-uri

Câte calorii au merele și ce beneficii aduc sănătății

Merele ne-au cucerit cu gustul lor încă din copilărie, iar medicii din intreagă lume susțîn că consumul acestor fructe este benefic pentru sănătatea noastră. Dar câte calorii ai merele? Ne îngrășam dacă le consumăm? Vă invităm să aflați câte calorii au merele verzi și copate, dar și care sunt beneficiile acestora pentru sănătate. Vă vom propune și o dietă cu mere.

Câte calorii au merele?

În medie, merele au un conținut destul de scăzut de calorii, aporximativ 50 calorii la 100 de grame de fruct.

Mai precis, un măr mediu cântărește în jur de 100 de grame, deci va avea aproximativ 50 de calorii.

Un măr foarte copt și dulce ar putea ajunge până la 75 de calorii, pe când merele verzi sunt mai sărace în calorii. Merele verzi sunt indicate și în dieta diabeticilor.

Merele Golden nu conțin histamină

Dacă în cazul caloriilor diferitele tipuri de mere nu prezintă diferențe evidente, totuși este bine de știut că merele Golden se delimitează între aceste fructe prin faptul că nu conțin histamină. Pot fi consumate în infecții, în perioade când se încearcă scăderea inflamației din corp, în perioade de convalescență, în boli autoimune, dar și în cazul celor care suferă de intoleranță la histamină.

Citește și:

Merele: conținut nutritional

  • 0,26 grame de proteine
  • 0,17 grame de lipide (grăsimi)
  • 13,81 grame de carbohidrați
  • 2,4 grame de fibre
  • 10,39 grame de glucide
  • 6 miligrame de calciu
  • 0,12 mg de fier
  • 5 mg de magneziu
  • 11 mg de fosfor
  • 107 mg de potasiu
  • 1 mg de sodiu
  • 4,6 mg de vitamina C
  • 0,041 mg de vitamina B-6

mere calorii Foto: PosiNote/ shutterstock.com

Beneficiile merelor pentru sănătate

Merele sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume și au fost asociate cu o sănătate bună de secole. Există multe tipuri diferite de mere, inclusiv Red Delicious, Granny Smith și Golden Delicious. Toate merele sunt o sursă bună de fibre, vitamine și minerale.

Merele conțin un tip de fibre solubile numite pectine. Pectina ajută la reglarea digestiei și, de asemenea, poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Merele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamine A și C. Vitamina A este importantă pentru vedere și sănătatea pielii, în timp ce vitamina C este un antioxidant important.

Citește și:

Coaja unui măr conține quercetină, un tip de flavonoid. Flavonoidele sunt compuși vegetali care s-au dovedit a avea diverse beneficii pentru sănătate. Quercetina este un antioxidant care poate ajuta la protejarea celulelor de deteriorare și poate avea, de asemenea, efecte antiinflamatorii.

Majoritatea caloriilor dintr-un măr provin din carbohidrați. Majoritatea acestor carbohidrați sunt sub formă de zahăr/fructoză. Cu toate acestea, merele conțin și o cantitate mică de fibre. Combinația de zahăr și fibre face din merele o sursă bună de energie.

Merele au fost legate de o serie de beneficii pentru sănătate. Se crede că aceste beneficii se datorează diferiților nutrienți pe care îi conțin merele.

Citiți și această dietă cu mere: CURA DE SLABIRE CU MERE: SLABESTI PANA LA 5 KG PE SAPTAMANA

Citește și:

1. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la pierderea în greutate

Merele sunt o sursă bună de fibre și apă. Ambii nutrienți sunt importanți pentru pierderea în greutate.

Fibrele vă ajută să vă simțiți plini după ce mâncați, în timp ce apa ajută la reducerea numărului de calorii pe care le consumați. Într-un studiu, oamenii care au mâncat mere în fiecare zi au avut pierderi mai mari în greutate și grăsime corporală decât cei care nu au mâncat mere .

Un alt studiu a arătat că persoanele care au înlocuit alte gustări cu mere au pierdut în greutate și au avut un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut.

2. Beneficiile merelor: Merele pot reduce riscul de diabet

Merele conțin un tip de fibre solubile numite pectină. S-a demonstrat că pectina ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Citește și:

Într-un studiu, persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care au mâncat mere în fiecare zi au avut un control mai bun al zahărului din sânge decât cei care nu au mâncat mere.

Un alt studiu a arătat că persoanele care mâncau mere în fiecare zi aveau un risc mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2.

3. Beneficiile merelor: Merele pot stimula sănătatea inimii

Merele conțin fibre solubile, despre care s-a demonstrat că ajută la reducerea nivelului de colesterol.

Persoanele care mănâncă mere în fiecare zi au niveluri mai scăzute de colesterol LDL (rău) și niveluri mai mari de colesterol HDL (bun).

De asmenea, un alt studiu a arătat că persoanele care au mâncat mere au un risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă.

4. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la protejarea împotriva cancerului

Merele conțin antioxidanți, care sunt compuși ce ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor.

Citește și:

Un studiu a arătat că persoanele care au mâncat mere au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer pulmonar.

De asemenea, cercetarile ne-au arătat că femeile care au mâncat mere au avut un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân.

5. Beneficiile merelor: Merele pot îmbunătăți sănătatea creierului

Merele conțin un tip de flavonoid numit quercetină. Quercetina este un antioxidant care s-a dovedit a avea efecte neuroprotective. Merele îbunătățesc memoria, funcția cognitivă si ajută în scăderea riscului de a dezvolta boala Parkinson.

6. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la reducerea riscului de astm

Merele conțin antioxidanți care pot ajuta la reducerea riscului de astm, dar și față de alte alergii. Merele reglează răspunsul imunitar la mediu.

7. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor

Merele conțin un tip de flavonoid numit phloridzin. S-a demonstrat că flloridzin ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor. Este recomandat să consumați mere mai ales după vârsta de 40 de ani, când crește riscul de a dezvolta osteoporoză. Merele sunt recomandate si în pre/menopauză.

Citește și:

8. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la creșterea imunității

Bogate în antioxidați, quercitină, minerale și vitamine, merele devin mari susținători ai imunității. Mai ales in perioada de iarna, merele ajută in prevenirea infecțiilor tractului respirator.

9. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor

Merele ajută în prevenirea apariției alergiilor si a astmului, dar totodată sunt implicate în scăderea inflamației în organism. Inflamația apare si in reacțiile alergice diverse, localizate la nivelul pielii sau generalizate.

10. Beneficiile merelor: Merele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății intestinale

Bogate in pectină, dar și in fibre, merele susțin sănătatea sistemului digestiv, imbuătățind digestia, susținând enzimele digestive si totodată prevenind constipația.

Merele sunt un fruct hrănitor care a fost asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate.

Consumul de mere poate ajuta în pierderea în greutate, în reducerea riscului de diabet zaharat și a bolilor cardiovasculare, în îmbunătățirea proceselor de învățare și a sănătății creierului și a sistemului imunitar și totodată scade riscul de apariție a bililor alergice și a patologiilor digestive.

Consumul de mere este o modalitate simplă de a crește aportul de nutrienți importanți și poate ajuta la îmbunătățirea sănătății generale.

Sursa foto articol: Raquel Pedrosa/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.