Setari Cookie-uri

Câte calorii au micii la grătar în funcție de tipul de carne din care sunt făcuți?

Micii la grătar reprezintă un preparat pe care foarte mulți români preferă să îl consume, indiferent de ocazie. Fie că este vorba despre o sărbătoare, de o ieșire la picnic sau la pescuit, de o masă în familie în care se adună toți cei dragi, micii la grătar își fac mereu loc printre cele mai servite preparate la români și nu numai. Dacă vă interesează să aflați câte calorii au micii pregătiți la grătar în funcție de tipul de carne pe care aceștia îl au în conținut, dar și alte câteva informații utile din punct de vedere nutrițional și al sănătății, vă invităm să citiți rândurile de mai jos.

Câte calorii au micii la grătar în funcție de tipul de carne din care sunt preparați?

În general, vorbim despre calorii, oferim informații la 100 de grame de aliment, dar să fim serioși, cine stă să cântărească micii primiți în farfurie? Tocmai de aceea o să vorbim despre caloriile pe care le conține un mic cu dimensiuni obișnuite, în funcție de tipul de carne din care este preparat.

Câte calorii are un mic realizat din carne de porc și vită?

Pregătit la grătar, un mic mediu, nici prea mic, dar nici prea mare, preparat din carne de porc și vită va avea în jur de 90 cal.

Câte calorii are un mic la grătar preparat din carne de vită și oaie?

Micii la grătar preparați din carne de vită și oaie sunt la fel de frecvent aleși de către consumatori, ca și cei din carne de vită și porc. Un mic preparat din carne de oaie și vită, pregătit la grătar, va avea în jur de 100- 105 calorii.

Citește și:

Câte calorii are un mic preparat doar din carne de porc?

Unele persoane preferă să evite carnea de vită sau de oaie, din diverse motive, fie că este de vorba despre gust, adică pur și simplu nu le place mirosul cărnii de vită sau oaie, fie că au alte motive, de sănătate, etice și așa mai departe sau pur și simplu vor să prepare chiar ei micii și au la dispoziție doar carnea tocată de porc.

Un mic obținut din carne de porc, preparat la grătar, are în jur de 80 cal.

Te invităm să citești și articolul:

CÂTE CALORII ARE CEAFA DE PORC LA GRĂTAR ȘI CÂT ESTE DE SĂNĂTOS SĂ O CONSUMĂM?

calorii mici la gratar Foto: puha dorin/ shutterstock.com

Cum poți consuma micii la grătar într-un mod cât mai sănătos?

Îți oferim câteva sfaturi care să te ajute să te bucuri de gustul tradițional al micilor la grătar, însă totodată să oferi corpului tău și o porție de sănătate.

Citește și:

Micii de porc conțin și destul de multă grăsime, și în funcție de producător pot să aibă chiar bicarbonat de sodiu sau alte substanțe adaos, care să îi mențină mai pufoși după pregătirea la grătar. Tocmai de aceea este posibil ca după consumul unui număr satisfăcător de mici să simți că te balonezi, să digeri greu carnea tocată, poate chiar să primești unele semne din partea vezicii biliare sau să constați că consumul de mici te constipă. Ca să scapi de aceste așa-zise efecte nedorite, îți oferim câteva sfaturi prin care poți consuma micii într-un mod cât mai sănătos.

Consumă legume lângă porția ta de mici

Iar când spunem legume nu ne referim la cartofi. O salată de crudități, cu multă verdeață, cu roșii și ardei sau chiar o salată de rădăcinoase îți va oferi o cantitate suficientă de fibre care să te ajute să combați efectele de balonare sau de constipație și vor ajuta digestia să nu se împotmolească atunci când vine vorba de carne tocată. Unde mai pui la socoteală că legumele sunt pline de minerale și vitamine și oferă corpului tău un boost de energie.

Citește și:

Consumă murături lângă porția ta de mici

Dacă te afli în sezonul lor, încearcă să consumi murături cu orice ocazie. O porție de murături se potriveștebine cu micii la grătar. Poate că te gândești să preferi muștarul, dar sistemul tău digestiv este mai fericit cu murături.

Murăturile nu doar că îți oferă o porție de legume despre care deja am vorbit mai sus, dar acestea sunt pline de probiotice - acele bacterii bune care refac echilibrul florei intestinale. Medicina modernă a demonstrat că foarte multe din bolile cele mai comune astăzi și care sunt deja raportate ca foarte frecvente în populație au la bază și dezechilibre ale microbiotei.

Hidratează-te corespunzător atunci când alegi să consumi mici la grătar

Micii sunt realizați din carne tocată și ca mai toate preparatele realizate din acest tip de carne, se digeră greu. Aceasta înseamnă că preparatele din carne tocată rămân ore întregi în stomac până ce vor fi digerate, provocând chiar regurgitări. Aceste regurgitări e posibil să le ai chiar și la patru-cinci ore după ce te-ai bucurat de porția ta de mici.

Citește și:

Consumul de apă ajută mult digestia, tocmai de aceea este recomandat să bei măcar un pahar de apă înainte de a consuma micii, apoi câteva pahare de apă la jumătate de oră-o oră după masă. Apa ajută stomacul să secrete suficient suc gastric și îți menține organismul hidratat. Poți bea chiar și o cafea după ce ai consumat mici, căci făcând un asemenea efort de digestie, este posibil să simți oboseală și moleșeală după o masă copioasă.

Sursa foto articol: Constantin Hyp/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Decembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.