Setari Cookie-uri

Câte calorii are ciorba de perișoare + cea mai bună rețetă pe care o puteți prepara

Ciorba de perișoare reprezintă un preparat sățios și delicios, adesea preferat în bucătăria românească. Vă invităm să aflați câte calorii are un bol de ciorbă de perioase, conținutul nutrițional al acestui preparat, precum și o recomandare de rețeta românească.

Câte calorii are ciorba de perișoare?

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de ciorbă de perișoare conțin 108 calorii.

O porție de ciorbă de perișoare cântărește în jur de 300-400 de grame, așadar ar putea avea aproximativ 320-430 de calorii.

Ciorba de perișoare este însă foarte sățioasă și sănătoasă, având un conținut nutritional bogat.

Ciorba de perișoare – conținut nutritional

  • 6,8 grame de proteine
  • 4,5 grame de grăsimi
  • 10 grame de carbohidrați
  • 1,8 grame de fibre
  • 1,3 grame de zaharuri
  • 20 mg de calciu
  • 1,2 mg de fier
  • 21 mg de magneziu
  • 84 mg de fosfor
  • 345 mg de potasiu
  • 250 mg de sodiu
  • 1,2 mg de zinc
  • 8,8 mg de vitamina C
  • 16 mg de colesterol

ciorba de perisoare calorii Foto: Teodor Costachioiu/ shutterstock.com

Ciorba de perișoare: rețetă ușoară

Ciorbă de perișoare - Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită și/sau porc
  • 1 ceapă mare
  • 2 ouă
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri de orez
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 2 litri de supă de pui sau apă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură de pastă de tomate sau 1 roșie
  • 2 foi de dafin
  • zeama de la o lămâie sau 250 ml borș proaspăt

Ciorbă de perișoare - Mod de preparare:

Începe prin prepararea perișoarelor. Într-un bol mare, amestecă, carnea tocată, ouăle, pesmetul, orezul fiert și pătrunjelul tocat fin. Asezonează cu sare și piper după gust.

Citește și:

Formează perișoarele cu mâinile umezite cu apă. Dimensiunea lor depinde de preferință ta, dar în general ar trebui să fie de dimensiunea unei nuci.

Pune supa de pui sau apa într-un vas mare, pune pe foc până ce clocotește și adaugă perișoarele în supa fierbinte. Lasă-le să fiarbă timp de 15-20 de minute, până când sunt bine gătite.

În timp ce perișoarele fierb, curată și taie legumele. După 20 de minute, timp în care perișoarele au fiert, adaugă legumele tăiate și mai lasă-le să fiarbă 30 de minute.

Asezonează cu sare și piper. Cu 15 minute înainte de a termina de fiert ciorba, adaugă sosul de roșii, dar și borșul/zeama de lămâie.

Presară puțin pătrunjel proaspăt peste supă, când o servești.

Poftă bună!

Citește și:

Sursa foto articol: Cristina.A/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.