Setari Cookie-uri

Câte calorii are un pomelo și cât este de sănătos să îl consumăm?

Davă va place să mâncați pomelo, cu siguranță veți dori să știți cât este de sănătos acest fruct. Iar în cazul în care vă preocupă silueta voastră, vă vom prezenta și câte calorii are un pomelo mediu, precum și ce diferențe există între poemlo roșu și pomelo galben.

Câte calorii are un pomelo?

Un pomelo mediu (cca 123g) are aproximativ 52 de calorii, iar 100g de pomelo conțin în jur de 42 de calorii. Trebuie să menționăm că valorile nutriționale pot varia în funcție de dimensiunea, maturitatea și proveniența fructului.

Află câte calorii consumi in sectiunea Calorii Alimente

Pomelo – conținut nutritional

Pomelo este un fruct foarte gustos și totodată bogat în apă, fibre, dar și vitamine și minerale.

Iată care sunt valorile nutriționale medii pentru 100g de pomelo:

  • Calorii: 42 kcal
  • Proteine: 0.76 g
  • Grăsimi: 0.04 g
  • Carbohidrați: 10.66 g
  • Fibre: 1.1 g
  • Zaharuri: 6.89 g
  • Vitamina C: 31.2 mg (34% din doza zilnică recomandată)
  • Vitamina A: 115 IU (2% din doza zilnică recomandată)
  • Fier: 0.08 mg (1% din doza zilnică recomandată)
  • Calciu: 22 mg (2% din doza zilnică recomandată)

Pomelo este bogat în vitamina C, o vitamina importantă pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii, fiind totodată implicată în formarea colagenului și absorbția fierului vegetal. De asemenea, acesta conține și vitamina A, care ajută la menținerea sănătății ochilor și pielii, și minerale precum potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și menținerea sănătății musculare.

Citește și:

Pomelo mai conține și antioxidanți, precum licopen, beta-caroten și flavonoide, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și inflamației. De asemenea, este o sursă bună de fibre solubile, care ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos, la combaterea constipației și la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Un alt compus important găsit în pomelo este naringina, un flavonoid care are proprietăți antiinflamatorii și antioxidantice și care poate ajută la reducerea riscului de boli de inima și diabet de tip II.

pomelo calorii beneficii santate

Sursa foto: Sopida Klumnoi/ shutterstock.com

Care sunt diferențele între pomelo roșu și pomelo galben?

Chiar dacă diferă culoarea, între cele două tipuri de pomelor diferențele sunt destul de mici.

Din punct de vedere al gustului, pomelo roșu este considerat a fi mai gustos, fiind mai dulce și zemos comparativ cu cel galben, care adesea este mai acru. Pomelo roșu este și mai aromat.

Citește și:

Din punct de vedere al continututlui nutritional, pomelo roșu este mai bogat în antioxidanți, pe când cel galben este mai bogat în vitamina C.

Care sunt beneficiile consumului de pomelo?

Sigur că ne putem bucura de aceste beneficii dacă vom consuma acest fruct în mod constant sau în cure de câteva săptămâni, variind dieta alături de alte fructe. Însă chiar și consumat ocazional, pomelo ne aduce un plus de vitalitate și un boost de vitamine, minerale și antioxidanți.

Iată care sunt cele mai cunoscute beneficii ale consumului de pomelo pentru sănătate:

  • Contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare: Pomelo conține fibre solubile, cum ar fi pectina, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, este bogat în antioxidanți precum vitamina C, carotenoide și flavonoide, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
  • Ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv: Pomelo este bogat în fibre, care ajută la stimularea mișcării intestinale (peristaltism intestinal) și la prevenirea constipației. De asemenea, conține enzime digestive, cum ar fi papaina și bromelaina, care asigură la descompunerea proteinelor și îmbunătățirea digestiei.
  • Susține sănătatea pielii: Vitamina C din pomelo ajută la sinteza de colagen, care este important pentru sănătatea pielii și a țesutului conjunctiv. De asemenea, vitamina C și alți antioxidanți din pomelo ajută la prevenirea daunelor cauzate de radiații UV și la reducerea semnelor de îmbătrânire a pielii.
  • Ajută la menținerea greutății corporale: Pomelo este o sursă bogată de apă și fibre, ceea ce poate ajuta la sațietate și la reducerea consumului excesiv de alimente. De asemenea, conține enzime care contribuie la arderea grăsimilor și la stimularea metabolismului.
  • Susține sănătatea sistemului imunitar: Pomelo conține vitamina C, dar și antioxidanți care pot sunt implicați în stimularea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor infecțioase.

Sursa foto articol: FotoHelin/ shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.