Setari Cookie-uri

Câte calorii are untul de arahide? Este sănătos să îl consumăm?

În unele țări untul de arahide face parte din meniul zilnic, însă acest aliment și-a căpătat popularitatea în lumea întreagă atât prin gustul sau foarte delicios, cât și prin beneficiile sănătoase pe care le prezintă. Dacă doriți să aflați câte calorii are untul de arahide, dacă este recomandat sau nu pentru dietele de slăbire și când este sănătos să îl consumăm, vă invităm să citiți acest articol.

Cum se obține untul de arahide?

Untul de arahide, un aliment sănătos și delicios, perfect pentru a fi adăugat în diverse rețete sau pentru a fi consumat simplu, ca gustare, poate fi obtinut foarte simplu. Fie il achizitionati din magazin, fie il puteti prepara chiar voi, acasa.

Untul de arahide este obținut din arahide coapte și apoi măcinate (la blender sau in rasnita) până la obținerea unei paste fine. Pentru a obține un gust mai bun, semințele sunt în prealabil prăjite sau coapte în cuptor.

Pentru a ajuta la obținerea unei texturi mai fine, uneori se poate adăuga un pic de ulei de arahide sau de floarea soarelui.

Este important să menționăm că procesul de obținere a untului de arahide este foarte simplu și nu necesită adăugarea altor ingrediente sau conservanți. De asemenea, untul de arahide este un aliment bogat în nutrienți și beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bună de proteine, fibre, vitamine și minerale.

Citește și:

Untul de arahide poate fi utilizat în multe feluri, cum ar fi în sandwich-uri, în salate, în sosuri sau ca o gustare simplă. Este important să verificăm eticheta produsului cumpărat pentru a fi siguri că nu conține aditivi, sare în exces sau zahăr adăugat, care pot să îi reducă beneficiile pentru sănătate.

unt de arahide calorii si beneficii sanatoase Foto: Karlisz/ shutterstock.com

Câte calorii are untul de arahide?

Untul de arahide este o sursă bogată de calorii. O lingură (aproximativ 16 grame) de unt de arahide conține între 90 și 100 de calorii, în funcție de brandul și compoziția acestuia.

Pe lângă aportul caloric, untul de arahide conține și proteine, fibre și grăsimi sănătoase, precum acizii grași Omega-3 și Omega-6. De asemenea, untul de arahide este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina E, magneziu, potasiu și fier.

Citește și:

Este important să consumeți unt de arahide cu moderație și în cadrul unei diete echilibrate. Pentru că este bogat în calorii, consumul excesiv poate duce la creșterea în greutate. În plus, unii producători adaugă prea multă sare sau zahăr și alte ingrediente nesănătoase, așa că este important să citiți eticheta și să alegeți un unt de arahide cu ingrediente naturale și fără aditivi dăunători. Noi vă recomandăm variantele bio/eco:

Care este cel mai bun unt de arahide: bun ca gust, respectiv bun pentru sănătate?

Alegerea celui mai bun unt de arahide depinde de preferințele gustative și de nevoile fiecăruia privind sănătatea. Există diferite variații de unt de arahide disponibile pe piață, inclusiv unt de arahide natural, cu bucăți de arahide, cu zahăr adăugat, cu sare adăugată sau fără sare adăugată, cu aditivi, ulei etc.

Citește și:

Dacă vrei să alegi un unt de arahide sănătos, ar trebui să verifici lista de ingrediente și să alegi unul care să conțină doar arahide și poate, dacă dorești, sare. Untul de arahide natural conține doar arahide și nu conține aditivi, conservanți sau alte ingrediente. Acesta poate fi o opțiune mai sănătoasă decât untul de arahide cu zahăr sau alte ingrediente suplimentare, care poate conține mai multe calorii și carbohidrați.

În ceea ce privește gustul, acesta este subiectiv și depinde de preferințele individuale. Cel mai preferat din acest punct de vedere pare să fie untul de arahide cu sare și zahor, dar adaosul de sare poate prezenta riscuri pentru cei cu boli cardiovasculare, iar zahărul aduce un plus de calorii și nu este recomandat în anumite boli, cum ar fi diabetul zaharat. Citește continuarea articolului în pagina 2 >>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.