Setari Cookie-uri

Salata de toamna: 5 retete ingenioase pe care trebuie sa le incerci

In zilele racoroase de toamna o salata delicioasa si sanatoasa poate fi alegerea perfecta.

Pentru ca stiu ca sunt zile in care efectiv nu iti doresti sa stai prea mult in bucatarie, dar simti nevoia de ceva bun, am pregatit pentru voi cateva retete de salata de toamna care cu siguranta se vor regasi printre preferatele voastre in acest sezon.

Retete de salata de toamna

salata de toamna Foto: salata, Shutterstock

1.Salata de rucola cu dovleac copt si nuci caramelizate

Ai nevoie de miere, piper, otet, nuci, zahar brun, unt, sare, ulei de masline, 350 g dovleac taiat cubulete si rucola. Intr-un bol combini cubuletele de dovleac cu o lingura de ulei de masline si sare, apoi amesteci bine. Preincalzesti cuptorul, apoi adaugi dovleacul si il lasi la copt 20-25 de minute pana se inmoaie. Intre timp, intr-o tigaie, topesti untul, adaugi zaharul brun, iar apoi nucile amestecand frecvent timp de 7-10 minute. Le scoti de pe foc si le lasi sa se raceasca. Amesteci la final, intr-un bol, otetul, mierea, uleiul de masline, sare, piper, impreuna cu rucola, dovleacul, nucile si un dressing pentru salata.

Citește și:

2.Salata de conopida la cuptor cu branza feta si avocado

Pentru aceasta salata delicioasa ai nevoie de o conopida mai mare, avocado feliat, ulei de masline, branza feta, usturoi, frunze de salata, rosii, suc de lamaie si condimente. Conopida se spala, se curata si se taie, apoi se presara peste ea sare si ulei de masline. Se adauga in cuptorul preincalzit si se lasa la copt timp de 25-30 de minute, pana devine aurie. Intr-un bol se amesteca salata tocata, conopida coapta, rosiile, branza feta taiata cubulete, avocado, ulei de masline si condimente dupa gust, iar la final se adauga sucul de lamaie.

3.Salata de broccoli cu pui si ananas

Este o salata consistenta si delicioasa ce poate inlocui cu usurinta una dintre mese, continand cateva dintre cele mai bune alimente de toamna. Mai intai se curata si se spala broccoli, apoi se se fierbe in apa cu sare si se marunteste in buchete mici. Intr-un castron mare se adauga ananasul taiat in bucati mici (cam 3-4 felii din ananas). Se rade o jumatate de telina, un morcov, un mar si se adauga doua linguri de seminte (de care preferati) si un piept de pui la gratar taiat cuburi. Se condimenteaza cu cimbru, busuioc, sare si piper, iar la final se stropeste cu zeama de lamaie.

salata de toamna

Citește și:

Foto: salata de toamna, Shutterstock

4.Salata de sfecla cu lamaie, nuci prajite si crema de branza

Sfecla se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu ulei de masline si se pune intr-o tava, apoi se adauga in cuptorul incins acoperita cu folie de aluminiu. Se lasa timp de aproximativ 40 de minute pana devine mai moale. In timpul acesta, intr-un bol mai mic, se amesteca crema de branza (o cutie), coaja de lamaie, trei linguri de zeama de lamaie, o lingurita mustar, o lingurita otet, sare, piper si ulei de masline. Cand sfecla este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete. Se amesteca apoi cu 350 g fenicul taiat subtire, nucile prajite, 2 linguri capere si cu dressingul cu crema de branza.

5.Salata de dovleac copt cu legume si seminte

In aceasta salata gustoasa se regasesc multe alimente de toamna benefice pentru un organism sanatos. Ai nevoie de 300 g dovleac copt la cuptor, un pachet de baby spanac, 3 frunze de varza rosie tocate marunt, o lingura de miez de seminte de floarea soarelui, o lingura seminte de susan, ulei de masline, patrunjel proaspat tocat, un ardei gras, un mar rosu si doua linguri de zeama de lamaie. Frunzele de spanac se spala bine si se pun intr-un bol, se adauga varza tocata, cuburile de dovleac copt, marul taiat felii, ardeiul taiat rondele si restul ingredientelor, apoi la final se toarna zeama de lamaie si ulei de masline.

Foto prima pagina: salata, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.