Setari Cookie-uri

Cum vrei sa-ti traiesti viata: bombanind sau zambind?

Ce ai zice daca nimeni din cei trecuti in revista nu este de condamnat, ci doar o persoana care nu-i luata in considerare ar fi responsabila? Ce zici daca aceasta persoana esti chiar tu?

Un articol de Elena Popa, Consultant Recrutare & Consilier Cariera
www.invitatielasucces.ro

blamare Daca ceva nu merge bine in cariera ta, pe cine dai vina: pe seful tau? pe colegii tai? pe cel care a fost promovat in locul tau? pe cineva din familie? pe guvern?

Ce ai zice daca nimeni din cei trecuti in revista nu este de condamnat, ci doar o persoana care nu-i luata in considerare ar fi responsabila? Ce zici daca aceasta persoana esti chiar tu?

Traim intr-o cultura de acuzatori. Cu totii asta suntem, pretutindeni si pe toate directiile. In privinta carierei nu facem vreo exceptie. Pentru problemele noastre acuzam si blamam criza, piata fortei de munca, pilele, indreptam degetul acuzator catre orice si oricine. Frecventa dorintei ca simplul aratator sa fie teava unei arme incarcate este... ingrijoratoare. La o scara mai larga privind, milioane si milioane de oameni critica si injura guvernele, dar ganditi-va numai ce cantitate uriasa de energie negativa se formeaza in directia guvernantilor, care numai decizii bune si intelepte nu vor lua in aceste conditii. Deciziile lor care desigur asupra noastra se rasfrang intregesc un cerc....

Citește și:

Considera-te asadar pe tine in acest context nefavorabil. Nu vreau sa spun ca este vina ta pentru toate lucrurile care merg prost in cariera ta. Vreau sa iti prezint ceva ce ai putea face. Ideea este sa accepti ce ti se intampla, sa inveti ceva din toate experientele tale, sa ierti, respectiv sa te ierti daca este cazul, iar apoi sa vezi cum se poate proceda mai bine pentru tine. Viata oricum merge inainte, timpul oricum trece, fie ca vrem sau nu. Tu cum ai vrea sa iti petreci timpul: bombanind mereu la adresa lumii? acrit de viata? cu colturile gurii lasate in jos? uitandu-te la altii mereu incruntat si banuitor? Oare nu ai fi mai castigat daca ti-ai canaliza si mobiliza macar in parte energia catre ceva pozitiv, prin lucrurile care iti fac viata frumoasa? Ai avea dispozitia sa faci in tine o schimbare pentru binele tau? Daca raspunsul tau ar fi DA, probabil ar fi multe de facut. Principiul este sa elimini o parte nefolositoare, nepotrivita din viata ta, ca sa faci loc pentru ceva bun.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.