Setari Cookie-uri

10 Intrebari prin care sa iti gasesti vocatia si jobul potrivit

Daca ai un job la care nu te duci cu vreo placere deosebita, sunt sanse mari ca nu il urasti inca atat de tare incat sa te impinga efectiv sa faci ceva pentru a scapa de acolo.

Un articol de Elena Popa, Consultant Recrutare & Consilier Cariera
www.invitatielasucces.ro

Oamenii care ajung sa obtina performante deosebite in cariere sunt mobilizati fie de inspiratie, fie de disperare. Cand acesti factori apar impreuna, mobilizarea este chiar mai rapida.


Daca ai un job la care nu te duci cu vreo placere deosebita, sunt sanse mari ca nu il urasti inca atat de tare incat sa te impinga efectiv sa faci ceva pentru a scapa de acolo. Este posibil sa nu indraznesti sa faci o schimbare, pentru ca nu prea stii ce vrei sau pentru ca inca nu ai gasit ceva suficient de interesant care sa iti declanseze energia necesara pentru a te mobiliza.

absolventi

In ceea ce priveste disperarea, cu toata incarcatura ei negativa, este o emotie puternica care la un moment dat poate avea si un efect benefic, prin aceea ca poate determina persoana sa-si depaseasca limitele, sa iasa din zona sa de confort pentru a face un nou pas curicular. De multe ori disperarea a fost ingredientul fara de care creatia, inspiratia sau progresul n-ar fi existat. Totusi, nu trebuie uitat ca aceasta te poate face, in acelasi timp, sa vezi lucrurile in mod distorsionat. La limita, te poate face sa crezi ca orice job ar fi mai bun decat cel pe care il ai acum, ceea ce ar putea fi cum nu se poate mai neadevarat!

Citește și:


Asadar, iata cele 10 intrebari ale caror raspunsuri te pot indruma spre gasirea jobului potrivit tie:


1. Ce materia te-a atras in scoala si/sau in facultate atit de intens, incat sa te intereseze sa afli mai multe decat era strict necesar pentru note?

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.