Castigatorii concursului

Castigatorii concursului
Kudika
30 Noiembrie 2009

S-au anuntat cştigătorii concursului de arhitectură lansat n cadrul Anualei de Arhitectură, "Schimbarea la fata a Casei Poporului", n cadrul căruia au fost premiate trei lucrări. Expoziţia tuturor proiectelor nscrise n concursul pentru faţada imaginară a Casei Poporului este acum deschisă publicului. Toţi cetăţenii care trec prin pasajul subteran al Pieţei Universităţii vor putea descoperi aceste remarcabile propuneri pentru o noua nfăţişare a acestei clădiri. Expoziţia va fi deschisă publicului pnă pe 7 Decembrie 2009.

Casele Poporului

“Casele Poporului” este gestul care, prin simpla utilizare a pluralului, repara greseala originara de a transforma miezul orasului intr-un obiect destinat unui singur om.
Revenind din exil, locuitorii primesc cate o parte din relieful artificial – mastaba care troneaza in varful dealului - impreuna cu dreptul de a o popula. Asemenea amfiteatrelor romane care au fost transformate in locuinte in perioada medievala, soarta Casei Poporului – un obiect de reprezentare, golit de continut si de utilitate – este de a fi redata celor care au fost stramutati pentru construirea ei.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri