Setari Cookie-uri

Pas cu pas: confectioneaza o aplica atractiva

Chiar si lumina artificiala poate crea o atmosfera placuta in orice camera - un exemplu in acest sens este aplica noastra de perete care confera o nota deosebita spatiilor dumneavoastra. Si care, in cele doua compartimente lungi ale sale, pune in scena mici detalii speciale.

Pasul 6

Mai intai trebuie sa imbinati peretele posterior cu laturile sale (ceva mai inguste) astfel incat ele sa fie la nivel cu muchiile exterioare pe partea lor anterioara. Pentru aceasta este suficient montajul prin suruburi cu cap inecat 4 x 50 mm, deoarece acestea oricum nu se vad, fiind ascunse de proeminentele laterale ale panoului frontal. Executati gaurile pregatitoare pentru suruburi in panoul posterior. Adanciti-le astfel incat capul de surub sa se afle la nivel cu suprafata. Acum fixati in dibluri pe perete panoul posterior al aplicei. In acest scop executati gaurile pregatitoare cu masina de gaurit si burghiul pentru lemn de 8 mm in panoul posterior. Nu uitati sa adanciti gaurile. Aveti grija ca cele doua gauri sa se afle la aceeasi inaltime, pentru suspendarea aplicei.
Transferati pe perete pozitiile celor doua gauri. Asigurati-va cu un detector ca sub locurile respective nu exista conducte sau conductori. In functie de structura peretelui, executati cu masina de gaurit sau ciocanul rotopercutor si burghiul pentru piatra de 6 mm gauri in perete, aspirati praful si puneti diblurile. Insurubati suruburile potrivite cu masina de insurubat cu acumulator.
Acum puteti pune subansamblul frontal pe cel posterior; cel mai bine lucrati in doi. Aliniati subansamblul frontal la inaltimea corecta si insurubati-l cu masina de insurubat cu acumulator si suruburile cu cap inecat 4 x 35 mm prin gaurile pregatitoare. Tineti seama in acest sens de sfatul util de mai jos privind insurubarea a doua piese din lemn.
Sfat util pentru insurubarea a doua piese de lemn
Intotdeauna executati in piesa care urmeaza a se insuruba prima o gaura pregatitoare cu 0,5 pana la 1 mm mai mare decat diametrul surubului; gaura trebuie largita pentru capul de surub. In cea de-a doua piesa executati intotdeauna o gaura pregatitoare cu 1 mm mai mica decat diametrul surubului.
Indicatie privind diblurile: constructia peretilor in zilele noastre poate fi realizata incepand cu zidaria uscata si terminand cu betonul masiv. Stabiliti mai intai din ce este construit peretele dumneavoastra. Deci, in functie de tipul constructiei sunt necesare diferite dibluri pentru ancorarea aplicei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.