O auzim la radio sau la televizor,o vedem in ziare, reviste, afise, ne confruntam cu ea zi de zi, afectandu-ne viata mai mult sau mai putin dar refuzam sa-i gasim o solutie; problema mediului incojurator si a resurselor limitate este o problema de actualitate, dureroasa si ireversibila daca ne vom continua acest somn inconstient pentru multa vreme. Semnalul de alarma a fost tras de Al Gore, cel care a realizat documentarul ,,Un adevar incomod''; s-a dus o compania de popularizare de catre vedetele de la Hollywood si din alte parti ale lumii prin adoptarea unui stil de viata ecologist si prin promovarea media. Ei si-au jucat rolurile pe scena lumii, anuntand ca bomba cu ceas s-a declansat! E randul tau sa contribui la dezamorsarea ei!

Eco Receptura: Produse cosmetice naturale inspirate de natura

Iata zece obiceiuri care le poti schimba in viata ta pentru a evita plouarea Terrei si daca vrei sa se mai poata numi ,,acasa'' si in vremea nepotilor tai:

1. Nu mai arunca gunoaiele pe strada sau mai rau in spatiile verzi!Daca iti plac iesirile in natura cu familia sau prietenii la picnic, ai in vedere strangerea resturilor menajere.

2. Inlocuieste deodorantul spray cu cel roll-on! Deodorantul spray contribue la emisiile de CO2 din atmosfera care au ca rezultat incalzirea globala! Oricum cel roll te protejeaza mai bine de mirosul neplacut al transpiratie.

3. Un sfat pe care il auzi inca de la gradinita : recicleaza hartia! Cauta un centru de colectare a hartiei si dute de cate ori se aduna destula hartie!Foloseste foile de hartie pe ambele fete!Tine minte o tona de hartie refolosita salveaza un copac de la taiere!

4. Daca ai in planuri sa iti achizitionezi o masina, cumparati una hibrid; in afara de faptul ca nu contribuie la emisiile de CO2 din atmosfera, consuma putin ceea ce este in avantajul buzunarului tau!

5. Foloseste bateriile reincarcabile! Bateriile sunt foarte nocive pentru mediu si cu efect direct asupra sanatatii tale!

6. Inlocuieste becurile clasice cu cele fluorescente; consuma de 5 ori mai putin.

7. Cat timp te speli pe dinti sau te barbieresti nu lasa canalul deschis.Intr-un interval de 5 minute se pierd cc.20l ; imagineaza-ti cat inseamna asta la nivel mondial.

8. Stinge lumina cand iesi din incapere.Nu lasa televizorul aprins daca nu se uita nimeni la el.Scoate incarcatorul si mobilul din priza dupa incarcare.Altfel, 95% din energie se pierde.

9. Alege dusul deoarece acesta salveaza o treime din apa folosita in cada.

10.Tine aerul conditionat inchis,in timpul verii, pe parcursul zilei; astfel soarele nu va mai incalzi camerele. Deschide ferestrele pentru aerisire, seara, cand este mai racoare.

Acum decizia este in mainile tale, mai tarziu va fi ...prea tarziu!

Un articol de Ciobanu Gabriela

7 piese atât de drăgălașe că n-ai crede că sunt și eco-friendly

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: