Setari Cookie-uri

Saptamana Artei 2009

Intre 12-17 octombrie 2009 s-a tinut in Tashkent marele evenimentul anual de cultura, arta si moda, Art Week Style.Uz 2009. Fidel traditiei, festivalul Art Week Style a combinat expozitii si prezentari, competitii ale designerilor tineri si ale fotografilor, Festivalul National de Imbracaminte (National Dress Festival), prezentari ale stilistilor locali si internationali, seminarii de lucru tinute de profesionisti din domeniul artei si culturii, concerte de caritate si petreceri insufletite de vedete internationale.

2. Expozitie de Antichitati. Licitatii
Materiale vechi, haine, suzanni (un fel de tapiterii tribale vechi cu cusaturi manuale complicate), bijuterii, carti, matrite din metal- toate aceste piese rare au fost prezentate publicului pentru prima data. O licitatie cu scop caritabil s-a tinut in cadrul acestei expozitii fiind reprezentate urmatoarele domenii: portelan, pictura, bijuterii, sculptura si descoperiri arheologice. Figuri marcante din domeniu precum Natalia Righini- managerul pe departamentul Est European al casei de licitatii MacDougall Arts Ltd (Londra), Darya Timchenko- redactor sef al ART AUCTION Moscova, Anna Arutyunova- editor sef ART-Media Group precum si multi altii au luat parte la eveniment. Acesta a fost organizat in colaborare cu Asociatia Anticarilor din Uzbekistan MEROS (Heritage), organizatie faimoasa pentru expozitiile ei captivante in care colectionari devotati dar si simpli admiratori au avut ocazia sa vada piese vechi unicat. Invitatii au avut posibilitatea sa vada si alte expozitii ale Asociatiei MEROS in cadrul sectiunii dedicate tinerelor talente, Youth Creativity Palaca.
Foto: Capturi de la prezentarea de moda Dom Stilya din cadrul Saptamanei de Arta 2009 realizate de Yves Forestier/Yves Forestier/Getty Images For Style.UZ


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.