Saptamana Artei 2009

Saptamana Artei 2009
Kudika
12 Noiembrie 2009

Intre 12-17 octombrie 2009 s-a tinut in Tashkent marele evenimentul anual de cultura, arta si moda, Art Week Style.Uz 2009. Fidel traditiei, festivalul Art Week Style a combinat expozitii si prezentari, competitii ale designerilor tineri si ale fotografilor, Festivalul National de Imbracaminte (National Dress Festival), prezentari ale stilistilor locali si internationali, seminarii de lucru tinute de profesionisti din domeniul artei si culturii, concerte de caritate si petreceri insufletite de vedete internationale.

“Style. Uz se distinge de alte festivaluri de moda care sunt proiecte comerciale in cadrul carora fiecare spectacol pune talentul comercial al designer-ului pe primul loc. De aceea este important sa subliniem ca Saptamana noastra este, in primul rand, un eveniment public in care toate chestiunile financiare si manageriale revin Fund Forum,” a mai precizat Gulnara Karimova. ”Aceasta reprezinta o ocazie ideala pentru tinerii participanti ai Saptamanii dar si pentru toti cei care muncesc in cadrul proiectului- fotografi, muzicieni, regizori si multi altii- sa isi prezinte eforturile. Este o oportunitate de a crea si de a fi vazut, o oportunitate pentru ei de a deveni azi personalitatea pe care o viseaza pentru maine. … Si sper ca numarul de voluntari si numarul celor care lucreaza pentru Saptamana sa creasca. Am inceput cu o mana de oameni, o duzina iar acum suntem sute. Sunt aceia care iau parte la evenimentele Fund Forum si adesea cei care au castigat sau au mai luat parte la acelasi tip de competitii. Si de aceea as dori sa-mi exprim din tot sufletul recunostinta fata de designeri, voluntari, directori, artisti, tehnicieni, fotografi si toata media. … Fara sprijinul acestui mare numar de oameni Saptamana nu ar mai fi evenimentul uimitor care este astazi.”
Foto: Capturi de la prezentarile de moda ale designerilor nationali din cadrul Saptamanei de Arta 2009 realizate de Yves Forestier/Yves Forestier/Getty Images For Style.UZ

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri