Setari Cookie-uri

Culoarea anului 2018: ultraviolet de inspiratie regala

Sunteti pregatite sa va reimprospatati garderoba? Caci Institutul Pantone a anuntat care este culoarea anului 2018. Asadar, doamnelor si domnisoarelor, sa aplaudam si sa primim cum se cuvine in garderobele noastre nuanta ultraviolet!

De ce violet? Pentru ca este cea mai complexa culoare dintre toate. Pentru ca este o culoare provocatoare si linistitoare in acelasi timp. Este adesea supranumita "culoarea puterii", deoarece era considerata culoarea regilor (purpuriu regal), a suveranilor si a marilor demnitari.

Ai toate motivele sa o aduci in garderoba ta si sa te bucuri de cele mai extravagante outfit-uri, atentie, atat casual, cat si elegante. Eu abia astept sa o simt pe pielea mea.

Ultraviolet in fashion si beauty

Pe podiumurile de moda sau in strada, violetul aprins este o nuanta care vine bine atat femeilor, cat si barbatilor. Format din imbinarea rosului cu albastru, violetul poate fi introdus in absolut orice combinatie vestimentara indrazneste imaginatia sa realizeze.

Combinat cu auriu sau alte nuante metalice, violetul aprins devine luxos, stralucitor, orbitor. Cu verde sau gri evoca eleganta naturala. Si sa nu uitam de catifeaua mov, care intriga intr-o tinuta de seara si schimba infatisarea unei piese vestimentare casual-sport.

Citește și:

Semnificatiile culorii violet

La nivel psihic, violetul calmeaza angoasele, inlatura frica, elimina furia si face sa dispara gelozia. In plus, favorizeaza visarea transfiguratoare, este stimulatoare pentru sistemul nervos, energizeaza si ne ajuta sa ne largim orizontul intelegerii divine.

Fizic, violet favorizeaza dezintoxicarea organica si intareste sistemul imunitar, se utilizeaza in cazurile de celulita determinate de o proasta eliminare a toxinelor din organism, stare de moleseala dupa masa, tulburari ale splinei, vezicii si rinichilor.

Leonardo da Vinci sustinea ca puterea de meditatie a fiintei umane poate fi mult marita daca se mediteaza intr-o camera cu geamuri violete, cu soarele la amiaza, iar Wagner obisnuia sa compuna muzica spirituala intr-o camera cu perdele si draperii violet. Contele Saint Germain folosea efectul purificator al luminii violete pentru a vindeca bolnavii.

Citește și:

Culoarea anului 2018 Ultraviolet

Citate cu si despre violet

Lingvist, folclorist, etnolog, traducator si critic literar, Ivan Evseev nu a ratat nicio ocazie sa vorbeasca despre aceasta culoare mirifica. Iata cateva citate care mi-au atras mie atentia:

"Culoarea violet semnifica intelepciune si responsabilitate pentru credinciosi, dar si supunere, obedienta fata de Dumnezeu."

"Culoarea violet denota un gen de echilibru dintre cer si pamant, fiind culoarea mantiei episcopale."

"In ritul tantric al aculparii mistico-simbolice a yoghinului, camera, unde se petrece acest mister erotic, este luminata in violaceu, deoarece se crede ca violetul stimuleaza glandele sexuale ale femeii, in timp ce rosul activeaza potentele erotice ale barbatului."

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Lumen Photos

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.