Setari Cookie-uri

Ghidul unui Look Casual impecabil

Nu e nevoie să porți tocuri ca să fii elegantă. Feminitatea și rafinamentul sunt exprimate prin atitudine - hainele, încălțămintea și accesoriile sunt doar un bonus.

Ghidul unui Look Casual impecabil

Feminitatea e despre naturalețe. Despre eleganță, șarm și rafinament. Însă nu putem nega faptul că există momente în care ne dorim pur și simplu să ne simțim foarte comod. Momente în care tot ce vrem e să purtăm doar o pereche de jeanși și un tricou larg.

Dar pentru a te simți cu adevărat confortabil, e nevoie ca perechea de pantofi pe care alegi să o încalți să fie realizată la rândul ei pe un calapod comod. Tocmai din acest motiv, din garderoba ta nu trebuie să lipsească o pereche de pantofi casual dama – versatili, practici și ușor de asortat oricărei ținute.

Cum, când și de ce să porți Pantofi Casual?

Să începem cu ce este mai important.

De ce?

Fiindcă o pereche de pantofi casual este lipsită de tocuri, fie ele minuscule sau înalte.

Citește și:

Nu e nicio rușine în a alege să nu porți tocuri la un eveniment important. Cu atitudinea potrivită, poți emana la fel de multă feminitate și eleganță și cu ajutorul unei perechi de pantofi cu talpă joasă.

Fiindcă în 2021 se pune accentul pe încălțămintea comodă.

Vremurile se schimbă, iar tu trebuie să ții pasul cu ele. Ai nevoie de încălțăminte care să-ți permită să te miști în voie, în zilele în care ai agenda plină. Fie că alegi să-i porți cu pantaloni la dungă, jeanși sau fustă, pantofii casual sunt ideali pentru momentele în care ai nevoie de susținere.

Fiindcă poți fi asortați cu jeanși, cămașă, sacou – dar și fuste sau rochii.

Atâta timp cât alegi pantofii în funcție de ținută și îi asortezi corespunzător, nu poți da greș. Conform designerilor, pantofii se asortează întotdeauna cu hainele și accesoriile precum cerceii, eșarfele și gențile – acestea din urmă reprezentând pata de culoare pentru întregul outfit.

Citește și:

Când?

Dacă e să ne ascultăm inima – poți purta pantofi casual oricând simți nevoia. Ei sunt întâi de toate comozi, mai apoi practici și versatili.

Cum?

Vor fi la mare căutare pantofii damă oxford, pantofii retro, mocasinii casual, saboții dar și pantofii cu talpă foarte joasă, sau cu platformă – de tip creeper. Cu toate acestea, clasica pereche de pantofi dama eleganti nu se va demoda niciodată. Și în anul care urmează poți opta pentru o ținută spectaculoasă, completată de niște pantofi lăcuiți sau din piele naturală ori ecologică.

Ce culori vor fi la modă?

În ceea ce privește acest aspect, negrul nu dă greș niciodată: fiind versatil și ușor de asortat, îți permite să porți nu doar ținute casual, ci și office, smart casual, sau boho chic.

Citește și:

Totodată, se pune foarte mult accent și pe nuanțele îndrăznețe, precum: bleumarin, galben, verde, khaki, roșu, roz, albastru, bordo sau mov.

Auriul, argintiul dar și nuanțele metalice de violet, portocaliu sau verde marin predomină în noile trenduri în materie de încălțăminte.

Bineînțeles, în 2021 nu sunt neglijate nici nudurile sau griurile colorate.

Astfel - bej, crem, rozul pudrat sau rozul coajă de ou, dar și nuanțele mai cuminți de portocaliu (piersică, platină) și galben (canar, imperial, galben de Napoli) sunt perfecte pentru pantofii comozi cu talpă joasă.

Idei de ținute casual

În principiu, alegerea și realizarea unei ținute sunt direct legate de contextul în care aceasta va fi purtată. După cum bine știi, un interviu de angajare unde nu se impune o ținută office este fundamental diferit de o seară în oraș împreună cu prietenii.

Citește și:

Mai mult, există câteva elemente vestimentare ce pot schimba o ținută cu totul: de la elegant, la smart casual, sau la retro. Pentru doamne și domnișoare, posibilitățile de a pune cap la cap o ținută perfectă sunt nelimitate. Câtă vreme ai pantofii potriviți, orice e posibil.

Cum să asortezi ținuta cu pantofii

Pantofii casual se combină la perfecție cu paltoanele asimetrice lungi sau scurte (din lână/bumbac), pentru a crea un stil casual veritabil. Dacă nu ești fană a layerelor mai groase, atunci poți alege cu lejeritate jachetele oversized.

În plus, pantofii Oxford – și de altfel și orice alt tip de pantof casual, pot fi purtați cu fuste de tip creion, fuste piele sau chiar și rochii tricotate. În zilele friguroase în care rochiile nu fac față vremii capricioase, clasica pereche de jeanși negri te scapă de griji. Toate acestea, plus o geantă ușoară de tip poștaș te vor face să arăți elegant, și în același timp te vor face să te simți și foarte comod.

Citește și:

Cum întreții corect încălțămintea?

Un prim pas, deși greu la prima vedere, este să o porți prin rotație. Cu cât porți mai multe zile consecutiv aceeași pereche de pantofi, cu atât se va uza mai repede. Este recomandat ca într-un sezon, să rulezi cel puțin trei perechi de încălțăminte, și să nu porți două zile la rând aceiași pantofi.

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.