Setari Cookie-uri

Cum alegi incaltamintea perfecta, in functie de activitatea pe care o desfasori

Pentru a te bucura de incaltamintea perfecta, trebuie sa te asiguri ca respecti cele trei criterii esentiale atunci cand o achizitionezi. Afla cum sa alegi adidasii potriviti pentru tine

Fie ca te plimbi prin parc, alergi in aer liber sau pe banda la sala, trebuie sa te asiguri ca ai in picioare incaltamintea potrivita nevoilor tale. Pe langa aspectul frumos, este foarte important ca adidasii tai sa fie unii de calitate si, mai ales, sa indeplineasca criteriile de baza pentru sanatatea picioarelor tale. Printre cele mai importante criterii sunt: marimea, talpa potrivita, dar si o rezistenta foarte buna.

Cele trei caracteristici sunt greu de identificat intr-o singura pereche de incaltaminte, dar nu si cand este vorba de acei adidasi Adidas pe care nu ai cum sa nu ii fi vazut macar o data in viata. Ti-am pregatit trei tipuri de adidasi, in functie de activitatea preferata.

  1. Adidasii pentru plimbare

Daca esti adepta plimbarilor linistite prin parc, trebuie sa stii ca poti opta pentru un model lejer, stilul casual, deoarece se potriveste la aproape orice tinuta de zi cu zi, dar este si foarte confortabil.

Citește și:

Pentru acest tip de adidasi, talpa cel mai des intalnita este una antialunecare, flexibila si fabricata din cauciuc, iar varful, de cele mai multe ori, este rotund. Aceste detalii fac diferenta atunci cand vine vorba de confortul picioarelor tale, dar si de sanatatea acestora. Exista o varietate de modele pe care le poti integra cu usurinta chiar si in cele mai elegante tinute de vara.

  1. Adidasii pentru alergat

Acest tip de incaltaminte ne atrage pe cei mai multi dintre noi prin designul special pe care il are, dar si pentru ca este foarte usoara. Desi forma varfului pastreaza ideea de rotund, la adidasii de alergare putem observa o usoara alungire. Talpa este aderenta, dar in acelasi timp flexibila, iar materialul acesteia poate sa difere de la cauciuc la material plastic.

Pentru a reusi sa alergi corect, doua aspecte importante sunt reprezentate de functia de amortizare, dar si de calcaiul intarit. Aceste mici detalii te vor ajuta sa alergi cat mai usor și sa nu te alegi cu dureri la coloana vertebrala. Atunci cand optezi pentru acest tip de incaltaminte, ai grija ca materialul sa permita o aerisire cat mai buna. E un detaliu care conteaza mai mult decat iti poti imagina!

Citește și:
  1. Adidasii pentru antrenamente de forta

Daca in rutina ta zilnica se regasesc genuflexiunile sau ridicarile, cei mai potriviti adidasi sunt, cu siguranta, cei cu un calcai ridicat. Rolul acestui calcai este sa iti imbunatateasca miscarile, dar si stabilitatea. Inaltimea, de asemenea, este un element cheie important, deoarece glezna trebuie sa fie sustinuta pentru a reusi sa eviti eventualele entorse si luxatii. Totodata, latimea talpii calcaiului trebuie sa fie mai mare decat in varf. Microporii canelati de pe talpa exterioara fac ca adidasii sa iti asigure un antrenament de forta executat corect, pentru ca vor permite piciorului sa ramana fixat pe podea. Fa o alegere buna si opteaza pentru cei cu sireturi, pentru a te bucura la maximum de siguranta ta atunci cand faci sport. Sireturile iti vor tine strans piciorul si astfel riscul de alunecare va fi usor de evitat.

Citește și:

Indiferent de activitatea pe care o faci, adidasii potriviti vor fi intotdeauna cei in care te simti bine si in siguranta. Tocmai de aceea, ai grija sa alegi incaltamintea potrivita, tinand cont de marime, talpa, dar si de rezistenta acesteia.

Sursa foto: Deichmann

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.