Setari Cookie-uri

Blouse Roumaine Shop- arta de a fi frumoase cu ia românească

O bluză cusută de mână, cu semne și motive populare românești, confecționată din pânză sau in, oferă eleganță și, pentru multe dintre noi, armoania dintre trup și suflet. Frumusețea unei piese vestimentare tradiționale românești stă în finețea ei, oferă grație celei care o poartă, este o călătorie imaginară în trecut, atunci când româncele purtau ia învăluite în modestie, erau curate și suave.

CP

Cămașa românească ne arată arta de a fi frumoase, iar cine are onoarea să o îmbrace va dezvălui noblețea trupului său.

Blouse Roumaine Shop este magazinul din București, unde vei descoperi modele unice, rare create în zilele noastre de artizani iscusiți, sau ii românești cu aer vechi, cusute de mâinile bunicilor sau a străbunicilor noștri. Vei descoperi designeri noi, cu străduințe noi, pe care le vei adapta în urbanul unei capitale cu aer boem.

Tipuri de cămăşi la Blouse Roumaine Shop

După sistemul de croială se întâlnesc două tipuri de cămăşi: cămaşa dreaptă sau slobodă şi cămașa încreţită în jurul gâtului. Cămaşa dreaptă este frecvent întâlnită, având formă de T şi fiind croită din trei lați (trei foi de pânză). Foaia de pânză se îndoaie peste umăr, se răscroieşte rotonjimea gâtului, iar în faţă se crestează gura cămăşii. Partea de pe piept a cămăşii se numeşte stanul din faţă, iar cea din spate se numeşte stanul din spate. La subraţ sunt introduşi clinii (două fişii drepte de pânză pentru lărgirea cămăşii), iar la subsuoară este introdusă pava (un pătrăţel de pânză), pentru a facilita mişcarea braţului. Cămaşa dreaptă confecţionată din pânză de cânepă sau cânepă şi bumbac era purtată în zilele de lucru. Cămaşa de lucru nu era ornamentată, iar foile ei erau îmbinate prin cusătura în urma acului, la mâneci având găurele. În Moldova se întâlnește cămaşa dreaptă, confecţionată din pânză de lână ţigaie. Cămăşile de lână ţigaie sunt considerate deosebit de frumoase.

Designeri români prezenți în platforma online Blouse Roumaine Shop

Antoaneta Mareș, managerul Blouse Roumaine Shop, ne spune că „S-au alăturat platformei noi designeri români care creează colecții boeme din materiale naturale, extrem de frumoase, a căror prețiozitate duce, cumva, în zona de lux. Printre ei se numără UnderFlirty, Katerini Mou sau Ivana.

Toți creatorii, (precum și cei care ne aduc îmn prim-plan accesoriile), sunt implicați activ în promovarea sustenabilității în modă și a protejării mediului înconjurator.

https://www.blouseroumaine-shop.com/ro/cumpara-de-la-designeri/katerini-mou-designer

https://www.blouseroumaine-shop.com/ro/search?term=underflirty

https://www.blouseroumaine-shop.com/ro/search?term=ivana

https://www.blouseroumaine-shop.com/ro/showroom

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.