Setari Cookie-uri

3 pași către gestionarea unei garderobe sustenabile

Sustenabilitatea în modă este un subiect intens tratat pe rețelele sociale. Dacă vrei să te implici în acest demers, iată câteva aspecte de care poți ține cont.

Fiecare schimbare a sezonului vine la pachet cu noi lansări vestimentare din partea marilor case de modă, trenduri susținute de persoanele influente pe rețelele de socializare. În goana după senzațional, mediul înconjurător suferă din pricina poluării.

Chiar dacă sustenabilitatea a devenit un subiect de referință în social media, esența sa este adesea ignorată și trecută cu vederea. Prin urmare, în fiecare sezon, industria modei oferă noi modele de haine, însă ajunge să polueze planeta.

Pentru că responsabilitatea socială se aplică fiecăruia dintre noi, putem începe, prin pași mici, să facem anumite modificări privind obiceiul de a cumpăra frecvent haine noi. Chiar dacă tentația de a asorta pantofii cu toc cu o rochie scurtă din piele este foarte mare, gândește-te ce impact are decizia ta asupra mediului înconjurător.

Citește și:

Chiar dacă repercusiunile alegerilor noastre nu sunt vizibile în acest moment, generațiile viitoare vor ajunge să poarte bătăliile noastre din prezent. Astfel, am strâns câteva idei creative pe care le poți aplica propriei garderobe.

Cele mai sustenabile haine sunt cele pe care deja le ai

Probabil că întrebarea fără răspuns – eu cu ce mă îmbrac? – deja a devenit un clișeu greu de evitat. Dar pe cât sună de copilăresc, pe atât este de adevărat.

Faptul că avem la dispoziție o prea mare varietate de articole vestimentare, dintre care putem alege oricând, indiferent de momentul zilei, ne face să pierdem din vedere anumite aspecte. Uităm de jeanșii din dulap, purtați de câteva ori luna trecută, și ajungem să comandăm o altă pereche. Întrucât sesiunea de shopping online ne deschide apetitul, mai adăugăm câteva haine în coș.

Citește și:

Ei bine, înainte de a confirma noua comandă, aruncă o privire printre hainele care deja te așteaptă pe umerașele din dulap. Dacă până acum ai ignorat fusta neagră din piele din pricina faptului că în acest sezon sunt recomandate cele în culori electrice, cu siguranță există o modalitate de compromis pentru a crea o ținută inspirată.

Hainele se pot spăla după mai multe purtări

Exceptând zilele toride de vară, când necesitatea de spălare a hainelor după fiecare purtare este subînțeleasă, articolele vestimentare pot rezista mai multe zile fără a fi spălate. Spre exemplu, dacă sacoul preferat se murdărește într-un singur punct, există numeroase produse speciale pentru îndepărtarea eficientă a acestora.

În plus, dacă vrei să integrezi același sacou în ținuta pentru birou, însă timpul nu este de partea ta, un aparat de calcat vertical asigură o netezire rapidă și eficientă. În acest fel, vei netezi în câteva momente cutele formate atât în jurul nasturilor, cât și în zona gulerului. Cu alte cuvinte, un asemenea aparat reîmprospătează materialul sacoului, eliminând mirosurile neplăcute și distrugând bacteriile, pentru ca tu să te simți încrezătoare pe toată perioada zilei.

Citește și:

O piesă simplă va rezista testului impus de timp

Indiferent dacă te numeri printre cei pasionați de noile colecții lansate în lumea modei sau le privești cu o curiozitate pură, piesele simple, croite în stil minimalist ar putea fi o soluție de compromis dintre modă și sustenabilitate. De cele mai multe ori, croiurile complexe sunt la modă un singur sezon. În schimb, vei putea asorta o cămașă albă din bumbac în orice sezon.

Găsește stilul vestimentar care îți definește personalitatea și caută întotdeauna piese care să-l completeze. În loc să cauți permanent haine printre rafturile magazinelor, împrumută-le chiar din propriul dulap.

Brandurile încearcă să scoată în evidență utilizarea materialelor reutilizate în crearea noilor colecții. Cu toate acestea, cea mai simplă și eficientă metodă pentru a susține sănătatea planetei este reinventarea pieselor deja existente în garderobă.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.