Setari Cookie-uri

7 sfaturi care îți vor fi de folos când faci cumpărături online

Cumpărăturile online sunt o alternativă la cele din magazinele fizice și oferă multe beneficii, atunci când te informezi corect și acorzi atenție detaliilor. În cele ce urmează, îți oferim șapte sfaturi pentru a face achiziții în siguranță în mediul online.

  1. Ia in considerare site-uri familiare

Site-urile familiare, mari, care sunt foarte cunoscute, reprezintă surse ce folosesc metode de plată sigure, inclusiv când alegi să achiziționezi produsele în rate. De pildă, cardul de cumpărături CardAvantaj are parteneriat cu site-uri foarte mari din România, care sunt renumite pentru seriozitatea cu care își tratează atât clienții fizici, cât și pe cei online.

  1. Gestionează-ți eficient bugetul

Îți poți gestiona situația financiară mai ușor accesibil când achiziționezi produse cu ajutorul unui card de cumpărături. De asemenea, pentru a-ți ține finanțele sub control, verifică frecvent situația contului tău bancar, transferurile efectuate și extrasul de cont. Ține o evidență, pentru a te organiza în mod eficient și a ști când sunt perioadele cele mai potrivite pentru tine de a face cumpărături.

Citește și:
  1. Accesează site-urile doar prin intermediul rețelelor securizate

Atunci când faci cumpărături online, conectează-te doar la rețele ce sunt autorizate și accesează site-urile prin intermediul lor. De regulă, cele sigure sunt rețelele care solicită parolă și care sunt destinate utilizării private. Chiar dacă te afli într-o zonă publică, atunci când dorești să faci cumpărături online prin intermediul telefonului, tabletei sau laptopului, ori al altui tip de gadget, este indicat să folosești serviciul propriu de internet. Evită rețelele publice cu Wi-Fi gratuit, deoarece le permit tuturor administratorilor să aibă acces la traficul online, inclusiv la conturile pe care le accesezi și la datele tale.

  1. Păstrează pentru tine datele confidențiale

Este esențial să cunoști doar tu datele de acces, precum parolele. Instituțiie oficiale, precum cele bancare, societățile de asigurări, organizațiile financiare au alte sisteme prin care îți verifică identitatea, fără să îți solicite prin e-mail sau SMS parolele, datele bancare sau codurile PIN. Contează să cunoști doar tu aceste date, pentru a putea achiziționa în siguranță.

Citește și:
  1. Utilizează doar aplicațiile avizate

Unele magazine online dispun și de aplicații pe smartphone prin intermediul cărora poți face achizițiile. Este important să le folosești numai pe cele care se găsesc în magazinul de aplicații pe care ți-l pune la dispoziție sistemul de operare al telefonului tău, pentru că acelea sunt avizate și folosesc sisteme sigure.

  1. Verifică ce condiții pune la dispoziție magazinul online

Înainte de a face o achiziție online, citește cu atenție care sunt termenii și condițiile de cumpărare, livrare și, eventual, returnare. Să te informezi în legătură cu aceste lucruri este extrem de benefic pentru tine, întrucât vei ști care este abordarea magazinului și la ce să te aștepți în cazul în care se ivește vreo situație nedorită. Parcurge chiar și rândurile scrise cu litere mărunte.

Citește și:
  1. Urmărește din timp prețurile

Este o idee inspirată să îți acorzi timpul necesar pentru a urmări evoluția prețurilor. Acest lucru îți este folositor în special pentru a te asigura că promoțiile și reducerile sunt cu adevărat cele care te avantajează. Pentru a-ți fi mai comod să fii la curent cu ele, abonează-te la newsletterele sau la notificările din aplicații. În acest mod, vei afla în timp real despre toate promoțiile.

Atunci când faci cumpărături online, ia în calcul și sfaturile noastre. Orientează-te în special către magazinele mari și acordă atenție sporită detaliilor și condițiilor pe care le găsești pe site-urile sau pe aplicațiile magazinelor. Spor la cumpărături!

foto Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.