Setari Cookie-uri

Cum să alegi cerceii potriviți în funcție de ocazie

Când ai ocazia perfectă de a ieși în evidență sau dacă simți nevoia să adaugi ceva în plus la o ținută, cerceii pot face magie. Nu numai că sunt un bun prilej de a te simți specială, dar îți pot pune felul tău de a fi în evidență în moduri în care nici nu te aștepți.

De la micii cercei cu diamante sau cei picătură, până la adevărate capodopere cu pietre prețioase, există cerceii perfecți pentru fiecare ocazie. Contează doar cât de glam sau subtil ai vrea să arăți.

Care sunt cele mai versatile tipuri de cercei

O pereche grozavă de cercei îți completează atât trăsăturile, cât și ținuta. Există anumite tipuri de cercei care te ajută să navighezi cu fruntea sus într-o zi încărcată, când nu ai timp să mergi acasă să te schimbi pentru o ocazie.

  • Cerceii hoop (cercuri) - au fost stilizați de-a lungul timpului în diferite combinații și tendințe vestimentare. Îi vei găsi fie sub formă de cercei rotunzi de mari dimensiuni și simpli, fie mai mici, la baza urechii și împodobiți cu pietre prețioase. Se potrivesc atât pentru ocazii business-casual, cât și pentru seri speciale precum concerte, cine, petreceri cu familia, ceremonii etc;

  • Cerceii candelabru (sau picătură) - de regulă atârnă mult sub locul urechii, ajungând până la nivelul bărbiei. Pot avea diverse forme, combinații de pietricele sau designuri. Aceștia sunt alegerea perfectă pentru nopțile distractive, precum și pentru ocazii formale. Cu cât stilul este mai simplu modelul, cu atât va fi mai versatil.

Alegerea cerceilor pentru o ocazie specială

Alegerea perechii potrivite de cercei pentru o ocazie depinde întotdeauna de două lucruri: cadrul și tonul ocaziei. Uneori poate că este vorba de o cină formală de lucru, alteori de o întâlnire casual cu fetele sau de o aniversare romantică. Vei dori să strălucești diferit.

Citește și:
  1. Petrecere la școală/grădiniță, aniversarea unui copil ori întâlnirea informală cu alte mămici

Multe petreceri pentru copii implică jocuri și activități. În astfel de ocazii, cel mai bine este să porți haine și bijuterii în care să te simți confortabil și în care să te miști liber. Alege o pereche de cercei de dimensiuni mici-medii, preferabil cu șurub, nu cu agățătoare tip cârlig.

  1. Seara fetelor

Seara fetelor poate însemna orice, de la o simplă ieșire la un pahar de vin până la petrecea burlăcițelor. Însă e timpul vostru special așa că optează pentru cercei care să fie amuzanți, extravaganți și eleganți.

  1. Nunți sau alte evenimente de seară

Pentru că nunta este un eveniment al iubirii, cerceii ar trebui să fie în ton cu fericirea mirilor. Cu toate acestea, nu exagera. Prea mult înseamna kitsch. Bijuteriile de seară ar trebui să fie echilibrul perfect între strălucire și eleganța personalității tale.

Citește și:

Dacă ai o rochie cu umerii goi alege o pereche de cercei lungi, iar dacă este fără decolteu, conservatoare, alege cercei la baza urechii.

  1. Evenimente de gală

Acestora li se mai spune adesea și evenimente de covorul roșu. În astfel de cazuri, cerceii sofisticați cu diamante sau pietre prețioase, cu o formă dinamică, sunt cele mai bune alegeri.

  1. Cocktail party

Aceasta este o ocazie atipică, fiind nici prea elegantă, dar nici prea casual. În funcție de ținuta pe care dorești să o porți, cerceii ar trebui să echilibreze.

Asta înseamnă că dacă porți o rochie fluidă și simplă, poți alege niște cercei din aur curgători. Dacă ai o rochie cu volane sau croieli multiple, păstrează linia cercelului cât mai simplă. O rochie pe corp din mătase poate merge foarte bine cu cercei rotunzi din argint.

Citește și:

După cum ai observat, cu bijuteriile potrivite, chiar și hainele casual pot părea sofisticate sau elegante. Reține, însă, că perechea de cercei pe care o alegi trebuie să te facă să te simți sigură pe tine, să îți evidențieze trăsăturile și să dea valoare ținutei. Nu purta bijuterii doar pentru că sunt în tendințe dacă nu simți că reprezintă adevărata tu.

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.