Setari Cookie-uri

Costume de baie pentru o vacanţă la malul mării cu întreaga familie

Sezonul estival se apropie, astfel că ţinutele de plajă tind să trezească interesul tuturor celor care ştiu că vor petrece concediile la malul mării sau pe îndepărtatele oceane.

Indiferent de vârstă, statură şi siluetă, piesa centrală a outfit-urilor de plajă va fi costumul de baie. Fiecare va dori să îşi procure modelele care i se vor potrivi cel mai bine şi care îi vor scoate în evidenţă părţile frumoase. De asemenea, ţinutele de plajă includ cele mai atrăgătoare şi interesante accesorii, costumului de baie asortându-i-se ochelari de soare, pălării, şepci, eşarfe, şlapi şi sandale, precum şi o geantă generoasă de plajă şi o rochiţă vaporoasă.

De ce trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi costumul de baie

Alegerea unui costum de baie nu ar trebui făcută la întâmplare, tocmai pentru ca modelul ales să te avantajeze şi să scoată în evidenţă părţile frumoase ale corpului tău. Astfel, atunci când te hotărăşti că este momentul să îţi pregăteşti ţinutele pentru concediul petrecut pe malul mării, ar trebui să ţii cont de câteva aspecte. Costumul de baie se va alege în primul rând, în funcţie de siluetă. De asemenea, în alegerea costumului potrivit, vei ţine cont de pigmentul pielii şi al părului, dar şi de activităţile pe care intenţionezi să le ai pe malul mării.

Citește și:

Costumul de baie potrivit siluetei tale

Pentru a te sigura că vei alege costumul de baie potrivit, este important să îţi cunoşti silueta şi să fii conştientă de punctele forte, precum şi de imperfecţiunile pe care le ai. Dacă silueta ta este tip pară, respectiv generoasă în partea de jos şi subţire în partea de sus, îţi vei alege un model de costum de baie format din slipi decupaţi în lateral şi un sutien voluminos. Îţi vor fi mare ajutor accesoriile precum pliurile, ciucuraşii şi volanele, acestea dând volum bustului. Poţi încerca modelele de costume de baie brazilian, recunoscute după şnururile laterale, dar şi după forma specială a slipilor, o combinaţie între tanga şi bikini clasic. În cazul în care umerii tăi sunt laţi, iar şoldurile sunt înguste, îţi poţi procura un costum de baie al cărui sutien este prevăzut cu barete foarte simple şi subţiri. Te va avantaja un slip accesorizat cu pliuri, cute şi volane. Pentru o siluetă tip măr, respectiv şolduri late, bust generos şi puţină burtică, vei alege un costum de baie întreg, eventual imprimat cu dungi verticale. Dacă ai o siluetă atletică, caracterizată prin forme mai puţin evidenţiate, costumele de baie accesorizate cu şnururi, ciucuri şi pliuri, te vor ajuta să dai volum părţilor esenţiale.

Citește și:

Costumele de baie cu o croială specială

Oferta de costume de baie femei pusă la dispoziţie pe piaţa de specialitate, cuprinde şi croieli speciale, cum slipii cu talie înaltă. Acest tip de croială este inspirată din stilul retro, fiind foarte plăcută şi confortabilă. Îţi poţi alege un costum de baie cu talie înaltă, dacă te bucuri de o siluetă impecabilă, dar şi atunci când vrei să ascunzi sau să atenuezi anumite imperfecţiuni. Este tipul de croială care ajută vizual partea posterioară, fiind potrivit atât unui posterior proeminent, cât şi unuia plat, conferindu-i puţin volum. Tot slipul cu talie înaltă îţi va fi de folos dacă vrei să îţi acoperi burtica, fiind croiala aleasă pentru variantele de costume cu rol modelator.

Costume de baie colorate, vesele şi practice

Atunci când vrei să îţi procuri un model din gama de costume de baie 2 piese, este bine să ştii că există o paletă foarte amplă de variante şi abordări stilistice, tocmai pentru a-ţi putea găsi costumul potrivit siluetei tale. Este ideal pentru o siluetă atletică sau tip clepsidră, însă datorită accesorizării, cromaticii şi imprimeurilor, vei descoperi modele care îţi vor avantaja silueta, indiferent de caracteristicile tale fizice. În ceea ce priveşte cromatica, aceasta este foarte importantă, astfel că vei alege culoarea costumului, în funcţie de pigmentul pielii şi de culoarea părului. Pentru tenul măsliniu şi părul închis la culoare, poţi alege tonurile pastelate şi nuanţele pal.

Citește și:

Dacă ai o piele foarte deschisă la culoare, iar părul tău este blond, evită note coloristice precum bej, muştar, galben sau alb, şi îndreaptă-ţi atenţia către culorile tari şi imprimeurile stridente. Costumul de baie trebuie să fie confortabil şi practic. Dacă intenţionezi să stai doar la plajă, atunci îţi poţi procura un costum cu piese cât mai delicate, însă dacă ştii că îţi plac jocurile şi distracţiile acvatice, pregăteşte-te cu un costum compus din piese solide şi mai ample, asigurându-ţi libertate de mişcare, dar şi confort şi siguranţă.

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: