Setari Cookie-uri

Cum îți alegi ochelarii de soare potriviți în funcție de forma feței

Ți s-a întâmplat vreodată să admiri un anumit model de ochelari de soare la o prietenă sau în magazin, dar să ai surpriza să constați, odată probați, că ție nu ți se potrivesc absolut deloc?

Motivul este forma ramelor și modul în care aceasta o complimentează sau nu pe cea a feței tale. Continuă să citești pentru a afla ce tip de rame ți se potrivesc cel mai bine în funcție de forma feței tale astfel încât data viitoare când mergi la cumpărături să știi exact de modele de ochelari ar trebui să probezi.

Fața ovală

Ai fața ovală? Atunci ești foarte norocoasă. Te numeri printre acele persoane care pot purta aproape orice model de ochelari de soare și nu întâmpină niciodată dificultăți în a găsi unul care să li se potrivească. Singura recomandare este aceea de a evita ochelarii supradimensionați - la urma urmei, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să ascunzi cât de armonios proporționată este fața ta. Te sfătuim să eviți și ramele prea mici: nu neapărat pentru că nu te vor avantaja, ci deoarece nu-ți vor proteja ochii corespunzător.

Citește și:

În rest, ai libertate deplină în ceea ce privește forma ramelor: pot fi dreptunghiulare, pătrate, rotunde, Cat-eye, aviator sau orice altă formă dorești. Găsești o gamă variată de modele în magazinul Lensa din București. Trebuie doar să o alegi pe cel care consideri că ți se potrivește cel mai bine.

Fața rotundă

Caracteristicile feței rotunde includ lungimea și lățimea feței aproximativ egale și unghiurile mai puțin pronunțate. Pentru a echilibra trăsăturile, vei avea nevoie de ochelari de soare care să creeze un contrast, să ofere iluzia unei fețe mai alungite, mai înguste, cu trăsături mai bine definite. Evită ochelarii de soare cu rame rotunde sau ovale: nu vor face altceva decât să accentueze forma deja rotundă a feței.

Optează mai bine pentru ochelari de soare cu rame dreptunghiulare, pătrate, aviator sau tip Cat-eye. Cei supradimensionați sunt și ei o alegere bună pentru tine, spre deosebire de cei cu rame prea mici, care pot accentua rotunjimea feței.

Citește și:

Fața pătrată

O față pătrată se poate distinge prin unghiurile puternice și trăsăturile marcante, poate puțin prea marcante. Avem nevoie de ceva care să „îmblânzească” toate acele unghiuri și linii drepte, să echilibreze trăsăturile. Putem obține acest efect cu ajutorul unor ochelari cu rame rotunde, ovale, Cat-eye sau aviator, de preferat din metal sau materiale transparente.

De evitat sunt ramele care accentuează liniile drepte sau unghiurile feței, cum ar fi cele pătrate sau dreptunghiulare ori cele prea groase.

Fața în formă de inimă

Ai fruntea lată, pomeții proeminenți, bărbia ascuțită? Atunci probabil că ai o față în formă de inimă. În acest caz, ai nevoie de ochelari care să creeze un echilibru între zona superioară a feței, mai lată, și cea inferioară, mai îngustă. Ramele mai rotunde sau cele de tip aviator reprezintă cea mai bună alegere pentru tine: vor crea un echilibru vizual între fruntea și bărbia ta. Evită ramele prea înguste sau pe cele cu linii prea drepte.

Citește și:

Încearcă să te orientezi spre ochelari de soare cu rame deschise la culoare sau transparente - nu vor accentua atât de mult partea superioară a feței.

Fața alungită

Cea mai simplă modalitate de a descrie acest tip de față este ca un oval alungit. Avem nevoie deci de ochelari de soare care să adauge lățime feței și să o facă să pară mai puțin alungită. Ramele supradimensionate, groase, colorate, cu detalii proeminente în partea superioară, sunt alegerea perfectă pentru tine și vor atrage invidia tuturor celor cărora forma feței nu le permite să poarte un stil atât de îndrăzneț.

De evitat sunt cele prea înguste sau cele prea mici: în loc să creeze un echilibru vizual, vor accentua lungimea feței.

Ochelarii de soare potriviți pot echilibra proporțiile feței și accentua trăsăturile preferate. Ține cont deci de forma feței tale și de cea a ramelor ochelarilor atunci când mergi la cumpărături și nu ezita să probezi cât mai multe modele: este cea mai simplă modalitate de a găsi ochelarii perfecți pentru tine, care să-ți complimenteze trăsăturile și să reprezinte un accesoriu potrivit pentru orice ținută.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.