Setari Cookie-uri

Cum alegi bluzele pentru antrenament pentru a te simți confortabil

Alegerea bluzelor pentru antrenament trebuie să țină cont de confortul oferit. Citește și află ce alte criterii să iei în calcul.

Tu știi cum să îți alegi bluzele potrivite pentru antrenamente? Indiferent de ce sport practici în mod obișnuit, chiar dacă este vorba doar de mers pe jos pe distanțe mai lungi, este important să te simți bine. Astfel, alegerea bluzelor pentru sport ar trebui să țină cont de mai multe criterii, nu doar de preferințele în ceea ce privește stilul vestimentar. Ia în considerare și factori precum tipul de sport practicat, intensitatea antrenamentelor, temperatura și altele pentru a stabili care sunt ținutele sportive ideale pentru tine. De asemenea, materialul din care este confecționată bluza, tipul mânecilor și tehnologiile integrate sunt aspecte cheie de luat în considerare.

Îți prezentăm în continuare câteva dintre criteriile de care să ții cont când alegi o bluză sport.

Citește și:

Materialul bluzei

Știai că poliesterul este unul dintre cele mai eficiente și îndrăgite materiale folosite pentru confecționarea echipamentelor sportive? Acesta are capacitatea de a nu absorbi transpirația, astfel că se usucă imediat și nu creează disconfort. De aceea, este ideal pentru majoritatea activităților sportive, de la alergare la fitness și ciclism, oferind un bun echilibru între confort și modul în care te protejează.

Probabil te-ai fi gândit că bumbacul este prima alegere, însă, deși confortabil și respirabil, nu este întotdeauna cel mai bun pentru activitățile intense. Bumbacul absoarbe umezeala și se usucă lent, ceea ce poate crea disconfort pe parcursul antrenamentelor lungi sau în condiții de umiditate ridicată. Astfel, alege bumbac doar când știi că nu vei transpira mult.

Citește și:

Dacă practici un sport intens, materialele sintetice avansate, cum ar fi polipropilena sau materialele pe bază de nanotehnologie sunt ceea ce îți trebuie. Acestea sunt proiectate să ofere o evaporare și mai rapidă a umezelii și o respirabilitate superioară. Folosește-le dacă mergi la antrenamente intense sau sporturi de anduranță. Spre exemplu, poți alege o bluza barbati Under Armour, pentru confort sporit.

Cum alegi mâneca

În ceea ce privește mânecile, poți opta pentru mâneci lungi sau trei sferturi. Mânecile trei sferturi sunt ideale pentru momentele când faci sport în aer liber primăvara sau toamna ori când nu vrei să te încurce mânecile. Oferă libertate de mișcare și acoperă suficient cât să îți țină cald.

Citește și:

Mânecile lungi sunt preferate în condiții de vreme rece, deoarece ajută la menținerea căldurii corporale și la anumite sporturi unde riști să capeți anumite zgârieturi sau chiar lovituri pe mâini. Poți folosi bluze cu mâneci lungi și vara, dacă faci sport într-o sală unde există aer condiționat. Acest lucru te va proteja de șocurile de temperatură pe care le poate resimți corpul când te încălzești de la antrenament, iar aerul condiționat poate fi greu de suportat pe moment.

Folosește bluze adaptate la sportul pe care îl practici

Este important să folosești bluze adaptate sportului pe care îl practici, iar în continuare îți dăm câteva exemple.

  • Pentru alergare și jogging, alege bluze ușoare, respirabile, cu sau fără mâneci, în funcție de vreme.

    Citește și:
  • În culturism și fitness, flexibilitatea și libertatea de mișcare sunt prioritare. Materialele stretch care permit o bună circulație a aerului, fie că sunt cu mâneci scurte, lungi sau fără mâneci, sunt de preferat.

  • Cicliștii au nevoie de bluze cu mâneci lungi aerodinamice, care reduc rezistența la aer și protejează împotriva razelor UV și răcirii rapide în timpul coborârilor lungi.

  • Sporturile de echipă solicită echipamente rezistente, care să gestioneze eficient transpirația, oferind în același timp libertate de mișcare, așa că, alege materialele sintetice.

Așadar, alegerea bluzelor pentru sport trebuie să fie o decizie informată, bazată pe tipul de activitate practicată, condițiile climatice și preferințele personale legate de confort și performanță. Investește în bluze și echipamente calitative, ce îți vor oferi confort și îți vor permite să faci mișcări naturale, care să te ajute să performezi.

Citește și:

Sursa: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.