Setari Cookie-uri

7 sfaturi pentru a a te hrani cu ajutorul simturilor

Cu totii stim zicala Esti ceea ce mananci!. Insa nu foarte multa lume stie faptul ca modul in care mancam reprezinta un element important al dietei si al sanatatii noastre.

Cu totii stim zicala “Esti ceea ce mananci!”. Insa nu foarte multa lume stie faptul ca modul in care mancam reprezinta un element important al dietei si al sanatatii noastre.

Pentru a simti intreaga savoare a mancarii este necesar sa incetinim modul in care mestecam, sa simtim gustul alimentelor. Fiecare masa ar trebui sa reprezinte o adevarata experienta, o “avalansa” a simturilor in care noi indraznim sa ne aventuram.

mananca incet In plus, daca invatam sa manancam lent si atent, vom manca o cantitate mai mica de mancare decat cea de obicei deoarece, savurand lent fiecare masa, ne vom da seama cand ne este foame si cand trebuie sa ne oprim din mancat.

Site-ul www.sheknows.com vine in ajutorul nostru cu cateva sfaturi pentru a ne conecta cu simturile noastre si a savura cu adevarat mancarea.

1. Creeaza o atmosfera relaxanta

Nu manca niciodata uitandu-te la televizor sau vorbind la telefon. Masa ar trebui sa reprezinte o mini-vacanta, un loc care sa te ajute sa te relaxezi, sa uiti de probleme si sa iti incarci bateriile.
Sfat: Foloseste muzica lenta in timpul pe care il petreci mancand.

2. Stai confortabil

Acorda-i organismului tau posibilitatea de a functiona corect.

Renunta la gustarile in graba pe care le iei stand in picioare. Aseaza-te confortabil pe scaun si nu te grabi deoarece o pozitie buna in timpul mesei este benefica pentru digestie.

3. Respira

Nu uita sa respiri corect in momentele in care mananci. Mirosul imbietor al dulcetii de capsune, aroma puternica a supei de pui, savoarea puiului cu rozmarin…Toate acestea iti vor incanta simturile si vor crea o legatura accentuata intre minte si corp.

4. Arunca o privire

In viziunea ta, mancarea preparata trebuie sa arate ca un obiect de arta. Lasa-te purtata in lumea culorilor si a aromelor. Fii atenta la fiecare leguma si fruct, la nuantele vii ale acestora, la stralucirea pe care o au. Cu siguranta te vei simti ca un mare degustator al felurilor de mancare.

5. Mesteca lent

Oricat de infometat ai fi, stai confortabil la masa si incearca sa savurezi fiecare bucatica de mancare. Lasa buzele, limba, dintii, obrajii si gatul sa isi faca treaba.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.