Setari Cookie-uri

Cum sa ingrijim pielea in timpul concediului

Hidratarea si protectia pielii pe timpul verii este foarte importanta, tinand cont de posibilele probleme care pot aparea datorita actiunii nocive a radiatiilor ultraviolete A si B. Cu atat mai mult trebuie sa avem grija de piele in perioada concediului cand expunerea este mai indelungata.

Pentru a preveni imbatranirea pielii, dar si pentru a ii pastra sanatatea este necesara reducerea expunerii la radiatiile solare, lucru care trebuie facut inca din copilarie. In plus pielea trebuie hidratata si protejata cu creme cu efect antisolar, alese in functie de natura pielii si de gradul de insorire.

de Dr. Gabriel Arsene, Medic Primar Dermatolog

Partea I: Ingrijirea pielii inainte de expunerea la soare
Protejarea pielii incepe de la dusul de dimineata cand trebuie sa hidratam pielea, pornind de la gelul de dus si continund cu o crema de corp care sa hidrateze in profunzime. Pentru acest pas recomand produsele cu ¼ crema hidratanta. Urmatorul pas este crema cu protectie UV, care trebuie folosita inainte de orice iesire din casa, chiar daca aceasta nu presupune expunerea directa la soare. In cazul cremelor cu protectie trebuie sa tinem cont ca trebuie sa protejeze atat impotriva razelor UVA cat si a celor UVB.
Pentru a avea un bronz cat mai uniform recomand peelingul corporal, cu cel putin o saptamana inainte de expunerea la soare (in functie de tipologia tegumentului), urmata de o hidratare in profunzime a pielii.

Vizionare placuta


Kudika
28 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.