Setari Cookie-uri

Secretele unui machiaj rezistent

Intotdeauna ne dorim sa aratam bine si de aceea petrecem zeci de minute in fata oglinzii. Chiar daca am camuflat toate defectele cu ajutorul machiajului, deseori acesta trebuie reimprosptat, in special in timpul verii.

Intotdeauna ne dorim sa aratam bine si de aceea petrecem zeci de minute in fata oglinzii. Chiar daca am camuflat toate defectele cu ajutorul machiajului, deseori acesta trebuie reimprosptat, in special in timpul verii. Insa, avand in vedere ca nu intotdeauna gasim timp pentru mici retusuri, v-am pregatit cateva sfaturi utile, pentru un machiaj cat mai rezistent:

1. Fondul de ten

Rezista mai mult daca inainte de a-l aplica te demachezi foarte bine si iti clatesti fata cu o lotiune tonica pe baza de apa termala. Apoi aplica un strat de crema hidratanta si la sfarsit fondul de ten. Pentru o persistenta indelungata alege un fond de ten lichid sau tip spuma, cu o textura aerata. Acesta se aplica mult mai usor si asigura un aspect natural fara sa incarce.

Optional, in special daca te pregatesti pentru o seara de club, aplica peste fondul de ten o pudra fina compacta. Asigura rezistenta machiajului si reduce stralucirea fetei.

Propunere, fond de ten Mat Morphose, pret 49 lei, de la L’Oreal Paris. Are o textura de spuma, foarte usor de aplicat care sigura un ten mat, catifelat cu aspect luminous si rezistenta de pana la 12 ore.

2. Fardul de pleoape

Machiajul pleoapelor este foarte important, deoarece ochii definesc chipul printr-o simpla expresie. Privirea denota indrazneala, mister sau dimpotiva, inocenta cu ajutorul culorilor. Pentru a obtine astfel de rezultate machiajul ochilor trebuie sa fie impecabil. Iata cateva trucuri pentru un fard de pleoape cat mai rezistent.

In primul rand, trebuie atent ales tipul de fard. Exista o varietate de nuante, texturi, care pot reactiona diferit, in functie de tipul de ten. De exemplu, tenul gras secreta mai mult sebum, de aceea fardul se strange deseori pe pleoape oferind un aspect inestetic.

Exista mai multe cai pentru a evita aceasta problema. In primul rand, se poate aplica foarte putin fond de ten pe pleope si se intinde foarte bine. Se estompeaza cu un servetel surplusul si se fixeaza apoi cu un strat de pudra compacta sau cu un fard intr-o nuanta apropiata tenului. Abia apoi se aplica fardul de pleoape in nuanta dorita care va rezista mai mult, avand o baza solida.

Insa, conteaza foarte mult si fardurile utilizate. Fardurile compacte sau cele sub forma de creion sunt mult mai rezistente decat fardurile tip crema,care in special vara, din cauza temperaturilor ridicate se strang pe pleoape. De asemenea, nu se combina niciodata fardurile crema cu cele sub forma de pudra.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.