Setari Cookie-uri

Cafeaua: utila sau nociva?

Beneficiile consumului de cafea sunt datorate antioxidantilor (intalniti in boabele de cafea) si cofeinei (ajuta la concentrare si chiar la prevenirea unor boli). Insa, efectele secundare sunt si ele destul de des intalnite: ingalbenirea si distrugerea dintilor, probleme ale stomacului. Asadar, beneficiile cafelei depasesc efectele negative ale acesteia?

Beneficiile consumului de cafea sunt datorate antioxidantilor (intalniti in boabele de cafea) si cofeinei (ajuta la concentrare si chiar la prevenirea unor boli). Insa, efectele secundare sunt si ele destul de des intalnite: ingalbenirea si distrugerea dintilor, probleme ale stomacului. Asadar, beneficiile cafelei depasesc efectele negative ale acesteia? Expertul in nutritie Madelyn H. Fernstrom a detaliat pentru site-ul ivillage.com aceasta problema, venind cu raspunsuri pentru consumatorii de cafea.

1. Cafeaua stimuleaza capacitatile mentale

Dovada este destul de clara in aceasta privinta: cafeaua ajuta la stimularea capacitatii mentale. Fie ca te afli pe un teren de sport, fie ca esti la birou, o ceasca de cafea iti poate imbunati vigilenta si creste puterea de concentrare. Un efect observabil are loc imediat dupa 30 de minute de la consumarea unei cesti de cafea.

2. Cafeaua lupta impotriva cancerului

Cafeaua este considerata un remediu impotriva cancerului. Mecanismele nu sunt cunoscute inca, dar cel mai probabil acest lucru se datoreaza continutului de antioxidanti. Conform medicului nutritionist Fernstrom, riscul de a face cancer la ficat este scazut cu aproximativ 50% pentru consumatorii de cafea. Alte tipuri de cancer care sunt prevenite cu ajutorul cafelei sunt: cancerul de colon, de san si cancerul rectal.

3. Cafeaua te ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus?

Cercetarile par sa indice ca, intr-adevar, cafeaua este un aliat de nadejde in lupta impotriva kilogramelor. Unii cercetatori sunt de parere ca, pe termen scurt, consumul de cafea reduce pofta de mancare.
Efectul stimulent al consumului de cafea este benefic pentru persoanele care fac exercitii fizice. Energia primita de la cofeina ajuta la cresterea numarului de ore destinat sportului si, astfel, la pierderea mai multor calorii.

4. Cafeaua contribuie la sanatatea inimii

Poate fi o surpriza pentru multe persoane, insa este adevarat: cafeaua contribuie in mod pozitiv la sanatatea cardiovasculara. In plus, consumul de cafea pe termen lung pare sa nu afecteze deloc tensiunea arteriala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.