Setari Cookie-uri

Practic: 8 greseli de evitat in demachiere

Un chip stralucitor necesita o ingrijire speciala, hidratare si demachiere. Ultima etapa este cea mai importanta pentru frumusetea si sanatatea tenului.

Un chip stralucitor necesita o ingrijire speciala, hidratare si demachiere. Ultima etapa este cea mai importanta pentru frumusetea si sanatatea tenului. Asadar, oricat ai fi de obosita indeparteaza-ti machiajul de pe fata si pentru obtinerea unor rezultate optime, evita cele mai comune greseli intalnite in procesul de demachiere:

1. Utilizezi miscari bruste

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli intalnita in demachierea ochilor. Pielea din aceasta zona este deosebit de sensibila si pentru curatarea machiajului sunt recomandate miscarile blande, circulare. Asadar, indeparteaza fardul de pleoape cu o discheta inmuiata indemachiant folosind miscari ascendente si presand usor genele. Demachierea pleoapelor cu miscari bruste nu este recomandata, deoarece irita pielea si favorizeaza aparitia ridurilor.

2. Sari peste etape

Demachierea este esentiala pentru un ten sanatos. Pentru a observa rezultate cat mai bune, aceasta trebuie sa fie efectuata corect. Este bine de stiut ca nu e suficienta o singura aplicare a demachiantului; repeta operatiunea de doua-trei ori, pana cand discheta ramane curata. Apoi, sterge tenul cu o lotiune tonica delicata. La sfarsit nu uita sa folosesti o crema hidratanta speciala pentru tipul tau de ten.

3. Utilizezi lotiuni cu alcool

Pentru o demachiere sanatoasa si rezultate pe masura sunt recomandate lotiunile tonice fara aclool si parfum. Lotiunile bogate in alcool usuca pielea in loc s-o hidrateze. De asemenea, ar trebui evitate in mod special in cazul tenului gras, deoarece favorizeaza secretia de sebum, ducand la aparitia cosurilor.

4. Te speli pe fata cu sapun

Indiferent de firma ori de ingredientele pe care le contine, sapunul nu este un produs cosmetic destinat ingrijirii fetei. Acesta are un pH diferit de cel al pielii si usuca tenul. Intr-adevar sapunul poate sa usuce cosurile, insa va avea acelasi efect si pentru pielea fetei. Curata impuritatile cu geluri destinate ingrijirii tenului.

5. Te clatesti cu apa fierbinte

Nu-ti clati niciodata fata cu apa fierbinte. Aceasta deshidrateaza si usuca pielea. Foloseste intotdeauna apa calduta sau rece. Apa rece este foarte benefica pentru ten: tonifiaza pielea si stimuleaza circulatia sangelui. De asemenea, apa termala are o actiune benefica asupra tenului: este antiimflamatoare, utila in caz de roseata, stimuleaza regenerarea colagenului si hidrateaza intens.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.