Setari Cookie-uri

7 Greseli de evitat in machiaj

Machiajul reprezinta una dintre principalele arme de seductie feminine. Insa cand acesta se indeparteaza de natural si tinde sa exagereze, poate transmite exact efectul opus celui dorit.

Machiajul reprezinta una dintre principalele arme de seductie feminine. Insa cand acesta se indeparteaza de natural si tinde sa exagereze, poate transmite exact efectul opus celui dorit. Astfel, pentru a-i impresiona pe cei din jur cu infatisarea ta, evita urmatoarele greseli de machiaj:


1. Prea mult fond de ten

Naturaletea este mai mult decat o tendinta, este o necesitate. Intotdeauna va fi de admirat un chip imperfect, insa machiat discret decat un ten cu aspect artificial, acoperit cu un strat prea mare de fond de ten. Produsele cosmetice in exces imbatranesc prematur tenul si nu permit pielii sa respire.

Pentru un aspect natural, cat mai placut, este recomandat un fond de ten apropiat nuantei pielii. Acesta va fi intins foarte bine si pe gat pentru a evita aspectul de “masca”.

2. Prea mult blush

Pometii trebuie subliniati printr-un blush discret, in general apropiat nuantei rujului. Daca machiajul este natural, se va utiliza un fard de obraz in nuante nude, roz piersica sau corai. In general, pentru a evita colorarea intensa a obrajilor, blush-ul se adauga la sfarsit, iar pensula se va scutura bine inainte de aplicare.

3. Ochii intens conturati la interior

Acest procedeu de make-up ar trebui evitat in timpul zilei, in special in cazul blondelor, deoarece machiajul va parea foarte dur in contrast cu trasaturile fetei. In plus, conturul negru combinat cu farduri inchise in acelasi ton, va sublinia si mai mult cearcanele, conferind senzatia de ochi infundati, micsorati vizual.

4. Machiajul ochilor asortat cu hainele

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli de machiaj. Pentru a iesi in evidenta, machiajul ochilor ar trebui sa fie contrastant cu hainele, nicidecum realizat utilizand aceleasi culori. In general se vor utiliza nuante complementare vestimentatiei, ori se poate merge si pe contrastul inchis-deschis.

5. Rujul este nepotrivit


Pe scena sau in pictoriale, un ruj violet inchis poate arata bine dar la contactul cu lumina zilei, acesta isi va pierde mult din efectul glam. Alegerea rujului potrivit este un demers foarte important. Un produs nepotrivit iti poate strica tot machiajul si te poate imbatrani cu cel putin 5 ani.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.