Setari Cookie-uri

Cum poti vindeca buzele crapate?

Una dintre cele mai expuse parti ale corpului in perioada iernii o reprezinta buzele. Acestea se deshidrateaza foarte repede deoarece pierd apa intr-un timp mult mai scurt decat restul corpului. Iata cateva sfaturi simple pentru a avea buze hidratate si sanatoase in sezonul rece:

Una dintre cele mai expuse parti ale corpului in perioada iernii o reprezinta buzele. Acestea se deshidrateaza foarte repede deoarece pierd apa intr-un timp mult mai scurt decat restul corpului. Iata cateva sfaturi simple pentru a avea buze hidratate si sanatoase in sezonul rece:

1. Renunta la unele obiceiuri nesanatoase

Rezista tentatiei de a da cu limba pe buze, in special atunci cand acestea sunt crapate. Saliva va ajuta si mai mult la craparea si deshidratarea acestora. De asemenea, renunta la tigari sau fumeaza cat mai putin. Fumul de tigara usuca pielea, inclusiv pielea de pe buzele tale.

Evita sa folosesti foarte multe produse cosmetice precum rujul sau luciul de buze. Daca buzele sunt acoperite cu aceste produse, ele nu vor fi protejate de factorii externi, ci vor ajuta la distrugerea epidermei.

2. Hidrateaza pielea

Exista anumite metode pentru a avea buze frumoase in perioada rece. Foloseste apa termala, pulverizand o data pe zi in zona buzelor. In plus, bea multa apa deoarece aceasta reprezinta o modalitate foarte buna pentru a avea o piele hidratata.

Aplica putin ulei de masline pe intreaga suprafata a buzelor. Lasa sa actioneze pentru cateva minute, apoi sterge cu putin demachiant daca te deranjeaza.

3. Foloseste mierea ca tratament

Aplica miere pe buze, efectuand miscari mici, circulare pe intreaga suprafata si apoi lasa sa se usuce. Dupa aproximativ 15 minute, indeparteaza stratul de miere cu coltul unui prosop curat, umezit in apa calduta. Repeta procesul de doua ori pe zi timp de o saptamana si vei putea observa o schimbare foarte mare.

4. Foloseste aloe vera

Aloe vera este o planta renumita pentru proprietatile sale curative, fiind utilizata inca din cele mai vechi timpuri. Gelul de aloe vera este foarte bogat in substante nutritive si hidratante. Aplica un strat generos de gel pe buzele tale pentru a calma zona buzelor iritate si a ajuta la procesul de vindecare. Repeta procesul de doua ori pe zi timp de o saptamana pentru rezultate spectaculoase.

5. Consuma alimente care contin vitamina C

Dieta este foarte importanta pentru piele deoarece regimul alimentar influenteaza in mod pozitiv sau negativ aspectul pielii. Vitamina C este esentiala pentru o piele sanatoasa.

Asigura-te ca mananci suficiente fructe si legume care contin vitamina C: castraveti, vinete, dovlecei, ceapa uscata, sfecla rosie, portocale, kiwi, mango, lamai, rosii, banana, rodii, struguri, mere, ardei, conopida, spanac sau varza.

6. Foloseste castravete

Castravetii nu sunt folositi in cosmetica doar pentru a improspata fata si a scapa de cearcanele de sub ochi, ci si pentru a hidrata buzele uscate.

Taie o felie subtire de castravete si maseaza buzele pentru cateva minute. Senzatia de usturime va disparea imediat, iar aspectul buzelor va fi imbunatatit vizibil. Repeta acest proces ori de cate ori ai nevoie.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.