Setari Cookie-uri

Practic: machiajul nude pentru Craciun

Machiajul nude este considerat unul dintre cele mai naturale si mai rafinate machiaje deoarece reuseste sa puna in evidenta trasaturile fetei prin simplitate si, in acelasi timp, ofera o nota de delicatete si de bun gust intregului aspect.

Machiajul nude este considerat unul dintre cele mai naturale si mai rafinate machiaje deoarece reuseste sa puna in evidenta trasaturile fetei prin simplitate si, in acelasi timp, ofera o nota de delicatete si de bun gust intregului aspect.

Iata pasii necesari pentru realizarea unui astfel de machiaj:

1. Pregatirea tenului

Machiajul nude are la baza un ten curat, fara imperfectiuni. Curata bine tenul folosind un gel abraziv sau o masca realizata acasa (iaurt, capsune si zeama de lamaie) si demachiant. Aplica pe fata o crema hidratanta.

Daca ai ochii obositi, cearcane sau pete, aplica un anticearcan intr-o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten in mici puncte sau cerculete exact sub zona ochilor. Foloseste varful degetelor pentru o aplicare perfecta.

Aplica o baza de machiaj pe intreaga fata. Aceasta va sustine intregul machiaj si nu va lasa sa se stranga pe fata. Dupa aplicare, lasa cateva secunde sa se usuce.

2. Fond de ten si pudra

Alege fondul de ten care se potriveste cu tonul pielii tale. Pentru tenul gras, este indicata folosirea unui fond de ten pe baza de apa, iar pentru tenul uscat cel pe baza de ulei. Fondul de ten compact are un grad mare de acoperire si este recomandat in special persoanelor cu tenul matur.

Aplica fondul de ten in puncte pe partea centrala a fetei, apoi uniformizeaza acoperind intreaga suprafata. Foloseste un buretel pentru machiaj, o pensula speciala sau varful degetelor. Maseaza bine tenul pana cand fondul de ten a intrat in piele si a acoperit in intregime fata si zona gatului.

Foloseste o pudra pulbere pentru o acoperire perfecta si pentru un machiaj de durata. Aplica pudra cu ajutorul unei pensule dese, cu peri moi.

3. Machiajul ochilor

Alege 3 nuante de fard de ochi: crem (nuanta aproape transparenta), bej (nuanta medie) si ciocolatiu (nuanta usor inchisa). Utilizeaza nuanta crem pe intreaga suprafata a ochiului pana in zona sprancenelor. Aplica apoi fardul bej la 1 milimetru sub spranceana de la coltul exterior catre cel interior pentru a crea o usoara umbra.

Foloseste nuanta inchisa de ciocolatiu intr-o linie destul de subtire de-a lungul genelor inferioare. Aplica si pe pleoapa superioara, de la coltul exterior al ochiului pana in centru pentru un machiaj usor smokey-eyes si apoi uniformizeaza culorile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.