Setari Cookie-uri

10 intrebari si raspunsuri despre machiajul zilnic

Fie ca este vorba despre un machiaj natural compus din mascara si gloss, fie ca vorbim despre un machiaj mai sofisticat (fond de ten, pudra, smokey eyes, ruj), machiajul este unul dintre cele mai importante metode prin care o femeie isi poate ascunde imperfectiunile tenului.

Fie ca este vorba despre un machiaj natural compus din mascara si gloss, fie ca vorbim despre un machiaj mai sofisticat (fond de ten, pudra, smokey eyes, ruj), machiajul este unul dintre cele mai importante metode prin care o femeie isi poate ascunde imperfectiunile tenului.

Machiajul zilnic ar trebui sa fie unul cat mai natural si sa sublinieze trasaturile naturale ale fetei. Daca ai tenul curat poti folosi doar un fond de ten pe baza de apa, mascara si un gloss transparent. Pentru o acoperire perfecta a defectelor fetei(in special pentru tenul acneic) poti folosi fond de ten si pudra fara a avea un machiaj incarcat.

Iata raspunsurile la cele mai importante intrebari despre machiajul zilnic:

1. Cat de bine functioneaza batonul corector?

Batonul corector ajuta la acoperirea imperfectiunilor tenului: cel de culoare verde reduce intensitatea rosetii, iar cel bej diminueaza cearcanele, acopera cosurile si, in acelasi timp, contribuie la uscarea acestora. Aplica direct pe fata inainte de folosirea fondului de ten, apoi maseaza usor pana la uniformizare.

2. Ce este primer-ul si cum se foloseste?

Primer-ul mai este denumit si baza pentru machiaj si rolul acestuia consta in fixarea celorlalte produse de machiaj. Aplica primer pe intreaga fata, inclusiv zona gatului, cu ajutorul degetelor si asteapta cateva secunde pentru a se usca.

Sfat: primer-ul nu inlocuieste crema hidratanta. Inainte de aplicarea acestuia, foloseste o crema pentru a hrani si catifela tenul.

3. De ce ar trebui sa folosim zilnic fond de ten?

Multe femei considera ca fondul de ten ar trebui folosit doar la ocazii speciale deoarece incarca tenul si maturizeaza. Majoritatea make-up artistilor sustin ca fondul de ten ar trebui folosit inca din timpul adolescentei deoarece functioneaza ca o bariera impotriva factorilor externi, protejand pielea.

4. Cand trebuie folosit concealer-ul?

Cearcanele apar din cauza oboselii sau pot fi provocate de factori genetici. Pentru a acoperi zona umflata si inchisa la culoare de sub ochi, foloseste un concealer lichid cu o nuanta mai deschisa decat cea a fondului de ten pentru a oferi luminozitate. Acesta se foloseste dupa aplicarea fondului de ten. Realizeaza cerculete sub pleoapele inferioare, apoi intinde produsul cu o pensula sau cu degetele pana cand intra in piele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.