Setari Cookie-uri

Practic: Machiaj inspirat de Sophia Loren

Sophia Loren s-a facut remarcata nu doar datorita talentului sau actoricesc, ci si cu ajutorul frumusetii sale exotice puse in valoare cu ajutorul machiajului accentuat si coafurii sofisticate.

Sophia Loren s-a facut remarcata nu doar datorita talentului sau actoricesc, ci si cu ajutorul frumusetii sale exotice puse in valoare cu ajutorul machiajului accentuat si coafurii sofisticate.

Machiajul, care are ca sursa de inspiratie stilul pin up, poate fi purtat in timpul serii sau la un eveniment elegant si necesita atat un outfit feminin si elegant, cat si unul simplu, usor casual.

Pentru a obtine un astfel de machiaj ai nevoie de: baza pentru machiaj, corector, fond de ten, pudra pentru fata, pensule, farduri mate (maro deschis, maro inchis, crem deschis), creion dermatograf negru, tus lichid negru, creion dermatograf alb, creion pentru sprancene, blush, ruj si gloss.

Pasul 1: rutina zilnica de machiaj

O fata curata are nevoie de o ingrijire speciala. Foloseste demachiant atat seara (inainte de a merge la culcare), cat si dimineata (sebumul secretat in timpul noptii poate astupa porii). Curata tenul cu ajutorul unui gel spumant, cu particule abrazive, apoi aplica o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten.

Pentru ca machiajul sa reziste timp indelungat, foloseste baza pentru machiaj pe intreaga fata. Asteapta cateva secunde pentru a se usca, apoi aplica fondul de ten, coborand usor si in zona gatului si pe linia decolteului. Foloseste corectorul pe zonele cu probleme: cearcanele de sub ochi, petele de pe fata sau cosurile.

Pasul 2: machiajul ochilor

Utilizeaza fardul maro deschis pe pleoapa superioara mobila, accentuand usor coltul exterior al ochiului. Continua cu fardul maro inchis in pliul ochiului si in coltul exterior pentru a crea un usor aspect de smokey eyes.

Nuanta de crem deschis se aplica in zona arcadei, exact sub linia naturala a sprancenelor, oferind astfel un plus de luminozitate privirii.

Creionul dermatograf se utilizeaza pe pleoapa superioara, trasand o linie subtire din coltul interior al ochiului catre cel exterior, terminand cu o codita usor ridicata si putin groasa (in stilul clasic Sophiei Loren), apoi contureaza si pleoapa de jos, chiar sub genele inferioare. Peste creionul dermatograf, aplica tusul lichid negru.

Foloseste creionul dermatograf alb in interiorul ochiului, deasupra genelor inferioare. Trage usor de pleoapa pentru o aplicare cat mai usoara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.