Setari Cookie-uri

Foto: 5 retete raw, noua fita

Frumusetea se mentine greu, in special cea interioara. Pentru a avea un organism sanatos, trebuie sa avem grija ce mancam. Mancarurile realizate prin prajire, alimentele fast food sau semi preparatele reprezinta un risc major pentru sanatatea noastra, fiind bogate in grasimi, E-uri si alte substante nocive.

Frumusetea se mentine greu, in special cea interioara. Pentru a avea un organism sanatos, trebuie sa avem grija ce mancam. Mancarurile realizate prin prajire, alimentele fast food sau semi preparatele reprezinta un risc major pentru sanatatea noastra, fiind bogate in grasimi, E-uri si alte substante nocive.

Ce este mancarea raw?

Mancarea raw, in traducere “cruda”, este una dintre cele mai sanatoase mancaruri deoarece are la baza alimente proaspete, nesupuse vreunui procedeu termic si care isi pastreaza toti nutrientii si vitaminele. De ce ia amploare acest stil de gatire? Ei bine, datorita faptului ca femeia incepe sa constientizeze cat de importanta este sanatatea si incearca sa isi schimbe regimul alimentar, renuntand astfel la prajeli, grasimi sau fierbere.

Pe langa faptul ca mancarea raw ofera o paleta de gusturi unice, alimentele isi pastreaza proprietatile, fara a isi pierde vitaminele si fibrele prin gatire. In plus, metodele de preparare sunt destul de simple si nu necesita mult timp.

In continuare, v-am pregatit cinci retete raw, perfecte pentru vara:

1. Supa crema de legume

Ingrediente:

- un morcov;
- jumatate de telina;
- o cana de fasole verde;
- un sfert de dovlecel;
- doua rosii decojite;
- un ardei rosu;
- patrunjel, o lingura de ulei de masline, sare si piper.

Mod de preparare: taie cat mai marunt toate ingredientele si apoi adauga-le intr-un blender. Amesteca pana cand se formeaza o pasta cremoasa. Se serveste imediat cu crutoane si patrunjel maruntit pe deasupra.

2. Lasagna in stil raw

Ingrediente:

a) “Branza”:

- o cana de seminte de pin maruntite;
- 2 linguri suc de lamaie;
- o lingurita de drojdie;
- un praf de piper;
- 2 linguri de patrunjel tocat marunt;
- o lingura de cimbru proaspat;
- o lingurita de sare;
- jumatate de cana de apa;

Amesteca toate ingredientele in timp ce adaugi treptat apa pana cand obtii o consistenta pufoasa.

b) Stratul de “carne”:

- jumatate de cana de nuci obisnuite, inmuiate in apa timp de o ora;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.