Setari Cookie-uri

7 ingrediente: Reteta ezoterica pentru o vara Zen

Curentul Zen nu reprezinta doar o moda impusa de vedete, ci este mai degraba o practica pentru relaxare si meditatie. Zenul a aparut inca din Evul Mediu si a fost raspandit in lumea intreaga datorita beneficiilor acestuia.

Curentul Zen nu reprezinta doar o moda impusa de vedete, ci este mai degraba o practica pentru relaxare si meditatie. Zenul a aparut inca din Evul Mediu si a fost raspandit in lumea intreaga datorita beneficiilor acestuia.

Teoretic, Zenul consta in transmiterea practicii zazen, o practica ce trebuie realizata zilnic de adeptii acestei culturi. Pozitia corpului este cea de sezut, cu picioarele incrucisate, in timp ce mintea se destinde, ajungand intr-o stare de echilibru pentru a fi abandonate toate gandurile rele si egoiste.

Iata cele mai importante reguli pentru a aduce Zenul in viata ta:

1. Traieste simplu

A trai simplu inseamna a scapa de toate lucrurile inutile si neimportante pentru a face loc lucrurilor cu adevarat importante. Esentialul difera de la o persoana la alta, in functie de nevoile, preocuparile si statutul acestora. Nu exista nicio lege care sa spuna care sunt lucrurile fundamentale care te fac fericita.

Ia in considerare pasiunile tale, munca, familia si prietenii si axeaza-te pe toate acestea pentru a cunoaste adevarata fericire. Lasa deoparte grijile si toate problemele sau gandurile care te macina.

2. Bucura-te de micile placeri ale vietii

Fa-ti timp si pentru alte lucruri. O viata frumoasa nu inseamna neaparat succes pe plan profesional si bani cu duiumul. Nu traim mii de ani, asa ca invata sa te bucuri de lucrurile marunte care iti fac ziua mai frumoasa. Serveste micul dejun in liniste, fara nicio graba, citeste o carte frumoasa, plimba-te prin parc, mergi in excursii si relaxeaza-te in fiecare weekend.

Sfat: nu iti neglija hobby-urile si incearca sa aloci un timp pentru fiecare activitate. Nu esti Napoleon, nu poti face mai multe lucruri deodata. Si chiar daca le faci, va exista un moment in care vei ceda psihic.

3. Accepta esecul


Esecurile sunt inevitabile indiferent de situatie, in special in momentul in care mergem pe drumul catre succes. Nu exista niciun dubiu ca mai devreme sau mai tarziu poti face o greseala sau tentativa de a te face remarcata va esua. Cu toate acestea, trebuie sa inveti sa iti controlezi emotiile negative si, cel mai important, sa nu lasi nimic sa iti distruga visele in calatoria ta spre succes deoarece aceasta poate fi cea mai mare greseala pe care o vei face. Ai ratat? Nu-i nimic, mergi mai departe.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.