Setari Cookie-uri

Practic: Invata sa te machiezi in functie de forma fetei

Forma fetei dicteaza machiajul ideal si coafura potrivita pentru un look perfect. Obtine rezultate uimitoare invatand sa te machezi corect, in functie de forma chipului tau:

Forma fetei dicteaza machiajul ideal si coafura potrivita pentru un look perfect. Obtine rezultate uimitoare invatand sa te machezi corect, in functie de forma chipului tau:

1. Forma ovala

Fata cu forma ovala este considerata ideala de stilisti, deoarece nu necesita foarte multe retusuri in machiaj. Trasaturile chipului sunt puse in valoare cel mai bine printr-un look natural. Se accentueaza privirea cu farduri nude sau pamantii si se evidentiaza sprancenele. Forma acestora trebuie sa fie usor arcuita, astfel incat sa armonizeze placut trasaturile fetei.

Makeup-artistii sunt de parere ca machiajul intens al buzelor pune cel mai bine in valoare forma ovala a chipului. In materie de culori sunt permise orice nunate, atata timp cat se potrivesc cu vestimentatia. Conturul este de asemenea recomandat pentru un aspect cat mai placut.
Vedete cu fata ovala: Megan Fox, Julia Roberts.

2. Forma rotunda

Principala caracteristica a fetei rotunde este latimea aproape egala cu lungimea chipului. Creeaza impresia de frunte ingusta prin intermediul machiajului. Utilizeaza o pudra pulbere mai inchisa spre marginea fruntii si ingusteaza linia pometilor aplicand un blush bronze inspre tample. Evita sprancenele subtiri cu aspect plat. In privinta coafurii, piaptana-ti parul intr-o parte sau daca ai breton tunde-l inegal.

In materie de accesorii, ar trebui evitati cerceii lungi, tip candelabru. Cerecii de dimensiuni medii, rotunzi avantajeaza mai bine acest tip de fizionomie.
Vedete cu fata rotunda: Catherine Zeta-Jones, Kate Winslet.

3. Forma inima

Chipul in forma de inima este caracterizat de frunte lata si barbie ingusta, usor ascutita. Armonizeaza trasaturile fetei marind latimea barbiei cu un fond de ten mai deschis ori cu ajutorul unei pudre iluminatoare. Creeaza impresia de frunte ingusta, aplicand o pudra inchisa pe tample. De asemenea, penseaza sprancenele usor arcuite inspre tample, insa nu exagera cu unghiurile ascutite. Ochii trebuie sa para mai mari, asadar alungeste-le forma prin intermediul unui contur fin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.