Setari Cookie-uri

Sanii de ieri, balcoanele de azi

"Dragostea de frumusete este gust... Crearea de frumusete este arta." spunea Ralph Waldo Emerson.

"Dragostea de frumusete este gust... Crearea de frumusete este arta." spunea Ralph Waldo Emerson.

Se pare ca noi nu mai stim nici ce inseamna gust si nici cu ce se mananca frumusetea. Am ajuns intr-o perioada in care exagerarea este egala cu frumusetea. Nimeni nu mai pune pret pe naturalete, aceasta fiind inlocuita cu grotescul si circul.

Femeia anilor trecuti


Sanii, transformati in balcoane

Modul in care este privita femeia s-a schimbat de-a lungul anilor. Daca in trecutul indepartat, femeia devenita mama si sotie avea ca atributii ordinea, curatenia in gospodarie si ingrijirea copiilor, o data cu trecerea timpului, aceasta s-a transformat radical intr-un obiect sexual. Hainele au devenit tot mai mulate, mai scurte, atingand punctul goliciunii.

Erau vremuri cand afisarea unui decolteu adanc nu era acceptat. Curtezanele (sau metresele), insa, si-au luat inima in dinti si au indraznit sa isi scoata in evidenta latura senzuala, sa isi exploateze corpul, transformandu-se in produse ale barbatilor, ale societatii.


Sanii si metresele
Social, metresele erau femei libere, insa moral, acestea erau incatusate de lanturi invizibile, care le obligau la a isi vinde trupul in functie de statutul barbatilor si de puterea acestora.

Si, daca stam sa ne gandim bine, in ciuda vietii pe care o traiau, erau naturale, nefiind adeptele unor artificii ale frumusetii: nu vorbeau peltic din cauza buzelor umflate cu botox sau acid hialuronic, sanii erau naturali, aveau o greutate normala si fesele lor erau de la mama natura.

Poate ca isi micsorau talia si isi umflau sanii cu ajutorul corseturilor, dar o data ce isi dadeau metrii de materiale si sireturile jos, erau femei normale, naturale, fara niciun strop de falsitate.

Femeia de azi


Sanii femeilor: cheia catre succes
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.