Setari Cookie-uri

Mi-e foame!

Ti s-a intamplat vreodata sa incepi sa mananci odata cu ceilalti, sa mesteci repede, dar atunci cand ei deja au terminat, tie abia sa ti se deschida apetitul pentru mai mult, mai mult... si mai mult!? Atunci ar fi bine sa citesti articolul urmator!

Rezultatele testului pentru dieta personalizata ti-au dezvaluit ca esti tipul fomila. De fapt, stiai si tu, dar parca nu-ti place sa recunosti? In realitate, ceilalti mananca mai putin! Am ales o astfel de denumire (desi nu este foarte placuta), fiindca acest cuvant este foarte ilustrativ pentru tipul tau de personalitate. Iti este foarte greu sa iti explici cum reusesc ceilalti sa se sature mancand ca niste furnicute. Tie iti place sa ai in farfurie fripturica (de ce am folosit un diminutiv pentru o portie asa... mai maricica?), cartofii, salata (nu este neaparat obligatorie) si o felie mare de paine... iar acesta este doar aperitivul!

"Ce se intampla cu mine?"

Nu trebuie sa te simti complexata. Daca ai fost obisnuita de cand erai mica sa mananci mult (sau daca ti-ai format acest obicei pe parcursul vietii) este normal ca stomacul tau s-a dilatat, si-a marit volumul. Va trebui sa iti scazi treptat cantitatea de mancare; vei reusi astfel sa iti diminuezi si volumul stomacului. Mesteca incet, savureaza mancarea; imagineaza-ti ca este o delicatese pe care trebuie sa o analizezi cu atentie. Incet, incet vei slabi, fara sa te simti la dieta.

A manca este o bucurie

Prietena mea cea mai buna este una dintre acele persoane care nu se ingrasa un gram despre care vorbeam intr-unul din articolele precedente. Isi doreste sa se ingrase, dar nu reuseste, fiindca ei nu-i place sa manance. Atunci cand am auzit-o pentru prima data nu mi-a venit sa cred! Nu imi era cunoscuta acesta notiune! Pentru mine, a manca este o bucurie. In definitiv natura ne-a lasat cateva metode de a ne bucura de viata, nevoi fiziologice spun unii, delicii as corecta eu. In topul preferintelor mele se gaseste dormitul, sexul si... mancatul! Ce vreau sa punctez? Petrecand destul de mult timp cu acesta prietena am incercat sa-i copiez comportamentul alimentar. Ei nu ii place sa mestece. Mancarea, indiferent cat de gustoasa ar fi, este formata din aceleasi princii alimentare. Imagineaza-ti (indiferent ce ai in farfurie) ca mananci ceva ce nu iti place. Eu am incercat varianta spanacului (chiar daca era vorba de ciocolata). Tot ea spune ca nu poate sa manance decat atunci cand ii este foarte foame. A fost destul de greu sa reusesc sa o inteleg. Eu una, abia astept sa mi se faca foame ca sa pot sa mananc. Nu incercati acasa! Mananca numai atunci cand nu se mai poate altfel, nu rontai pateuri doar pentru ca sunt calde, sau biscuiti pana ajungi acasa la o masa serioasa. Vei manca oricum, mai bine mai asteapta putin.

Cateva sfaturi pentru dieta:

- Renunta la desert! Ai mancat oricum suficient de mult. - Bea apa! Multa apa! Cat poti de multa! - Gandeste-te la ceva neplacut inainte sa mananci. Iti va diminua apetitul. - Inlocuieste garniturile (pastele cartofii), cu legume fierte. Mananca legume cu orice! - Vegetarianizeaza-te! Macar o perioada... Gandeste-te la saracul porcusor sau vacuta care zac in farfuria ta! Nu-ti mai vine sa le mananci, nu-i asa? Ca sa nu mai vorbim de gripa asta aviara! - Renunta la paine! Cum de n-am pus acest sfat primul?! Mananca paine integrala, sau paine neagra, dar si aceasta in cantitati mici! - Mananca supe. Iti dau senzatia de satietate. - Manaca iaurturi si branza de vaci degresata. - Mananca la ore fixe. Trei mese pe zi, fara gustari! Dar, daca vrei, poti manca fructe cat iti pofteste sufletul. Concluzie: Mananca in continuare mult, dar cu cat mai putine calorii si, intre timp, incearca sa scazi treptat cantitatea de alimente. Un articol de Oana Trifu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2006
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.