Setari Cookie-uri

Excentricitati la moda

Spune-mi cu ce te hranesti si iti spun de unde esti! In slalom printre traditii culinare, mi-am propus sa fac ocolul Pamantului in mai putin de 80 de minute.

De ce nu mai consider acum valabila expresia "Nu tot ce zboara se mananca"? Te face sa te simti deosebita faptul ca ai mancat rata cu portocale sau picioare de broasca? Stai sa vezi cum "se distreaza" altii 1. INSECTE Gandacii se consuma in diverse feluri, mai peste tot in lume. In Noua Zeelanda, de pilda, asa-numita "Huhu" nu este altceva decat o specialitate din larve, asemanatoare la gust cu carnea de pui. Furnicile sunt la mare cautare in Belize, Australia si Africa. Ouale acestora sunt la fel de gustoase ca sucul de citrice amestecat cu gin. Mai sunt cunoscute sub numele de "ghetto caviar". In Australia se prepara abdomenul "furnicilor verzi", care ar semana la gust cu serbetul de lamaie. In Thailanda ouale unei specii de furnici galbene sunt adesea consumate in combinatie cu ardei iute sau tei. Tarantulele sunt comestibile in Cambodgia, asa cum sunt omizile in Africa. Viermii de Tequila si cosasii au gust sarat asemenea scrumbiilor si sunt pe gustul locuitorilor din Mexic. O delicatesa mediteraneeana este greierele si se prepara mai ales sub forma de placinta. Larvele viermilor de matase se mananca in Korea. 2. PASARI Exista in Portugalia un fel de mancare numit "Arroz de cabidela" pui cu orez in sange. In Statele Unite, "Turducken" inseamna curcan dezosat umplut cu rata dezosata, care, la randul ei, se umple cu pui dezosat (turkey + duck + chicken = turducken). Grasimea de gasca este preferata germanilor, iar picioarele de rata se mananca in China sunt asemanatoare celor de pui, dar mai cartilaginoase, si merg in combinatie cu orez si sos de soia. Tot in China exista supa de bufnita. Si japonezii prefera cartilajul de pui, sub forma a ceea ce ei numesc "Nankotsu". Ca desert, poti savura placinta de corb, daca mergi in Wales. 3. MAMIFERE Degetele de maimuta sunt hrana pentru cei din Indonezia, iar intestinele de porc, oaie sau vita umplute cu carne si condimentate sunt specialitati ale Africii de Sud. Sangele de porc cu oua este o "gaselnita" ungureasca, nutria se consuma in Louisiana S.U.A., in timp ce in sudul Statelor Unite este "la moda" creierul de veverita. Sobolanul se gateste in Thailanda, iar francezii prefera picioarele de camila si capul de vitel. Capul de porc este un deliciu in Ungaria, iar cel de oaie in Norvegia. Potrivit indonezienilor, liliecii au gust asemanator carnii de vita. Filipinezii consuma caini, iar chinezii beau lapte uman. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, placenta umana este preferata feministelor. In Nicaragua sunt apreciate ouale de broasca testoasa, iguanele in Mexic, Honduras, Belize si Panama, iar serpii in China, Thailanda si sud-estul Asiei, in general. Despre sangele de sarpe se spune ca are proprietati medicinale si rol de afrodisiac . 4. VEGETALE Se consuma si "ciudatenii" vegetale, cum ar fi "Kim Che" (salata fermentata), in Korea; frunze de gulie si rosii verzi prajite, in sudul Statelor Unite; "Poi" (radacina pisata a unei plante tropicale), in Hawaii; mere de cactus, in Mexic si sud-vestul Statelor Unite; banane uscate, in Brazilia si "Natto" (fasole fermentata), in Japonia. N-ai spune ca am omis ceva. Daca am facut asta, probabil ca intr-adevar nu se poate manca Oare? Un articol de Alina Boicu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.