Setari Cookie-uri

Cum scapam de cearcane?

A trecut de mult vremea in care tenul nostru era - ca si noi de altfel - lipsit de orice griji. S-a dus perioada in care puteam sa simtim un strat subtire de praf pe obrazul tanar si sa nu ne gandim automat la demachiant si lotiuni de curatare. Acum, dupa nopti nedormite, perioade agitate sau proiecte "interminabile" la serviciu sau facultate ne trezim ca, pe langa o permanenta stare de oboseala avem si niste cearcane cat se poate de inestetice. Problema si mai mare este ca odata aparute cearcanele greu mai pot fi estompate. Si, fiindca se spune ca primul pas in rezolvarea unei probleme este sa ii cunosti cauzele e bine sa aflam care sunt acestea si abia mai apoi sa le cautam si solutiile adecvate.

A trecut de mult vremea in care tenul nostru era - ca si noi de altfel - lipsit de orice griji. S-a dus perioada in care puteam sa simtim un strat subtire de praf pe obrazul tanar si sa nu ne gandim automat la demachiant si lotiuni de curatare. Acum, dupa nopti nedormite, perioade agitate sau proiecte „interminabile” la serviciu sau facultate ne trezim ca, pe langa o permanenta stare de oboseala avem si niste cearcane cat se poate de inestetice. Problema si mai mare este ca odata aparute cearcanele greu mai pot fi estompate. Si, fiindca se spune ca primul pas in rezolvarea unei probleme este sa ii cunosti cauzele e bine sa aflam care sunt acestea si abia mai apoi sa le cautam si solutiile adecvate.


Cauzele aparitiei cearcanelor:

  • Oboseala/ Stress-ul: in perioadele agitate surmenajul care se cumuleaza adesea cu o alimentatie nesanatoasa implica aproape fara echivoc si aparitia cearcanelor. Acest lucru se intampla pentru ca pielea devine mult mai palida, mai „trasparenta” si astfel fiecare vas de sange sau zona puternic vascularizata este mult mai evidenta.

  • Bronzul excesiv: din dorinta de a capata o culoare cat mai inchisa si mai placuta a pielii ni se intampla sa mai exageram in privinta expunerii la soare. Rezultatul este o piele deshidratata si pigmentata diferit in functie de zonele „atinse”. Pielea de sub ochi este foarte subtire si deci, aceasta capata mult mai rapid nuanta maronie a bronzului.
  • Fumatul: se stie ca fumatul produce un efect de „imbatranire accelerata” a pielii si de aceea creste si probabiliteta aparitiei timpurii a cearcanelor.
  • Diete severe: daca ne-am obisnuit organismul cu un regim alimentar echilibrat iar dintr-o data, alegem o dieta severa care poate sa ne dea peste cap intreg metabolismul cearcanele vor fi printre primele semne ale deciziei gresite. Lipsa substantelor nutritive produce adesea schimbarea culorii pielii.
  • Ereditatea: din pacate, un factor major al formarii cearcanelor este ereditatea. Acest lucru este cu atat mai neplacut cu cat, spre deosebire de celelalte cauze pe care le mai putem evita cumva, cu aceasta trebuie sa ne impacam resemnate.

Solutii:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.