Setari Cookie-uri

Imbatranirea pielii

Odata cu trecerea anilor primele semne ale scurgerii timpului incep sa apara: mai putina vivacitate, mai multe responsabilitati si o piele mai putin ferma. Si atunci incepe "goana" dupa produse cosmetice destinate special acestei probleme, incep framantarile specifice primelor riduri si o angoasa deloc placuta la constientizarea faptului ca vremea nu trece pur si simplu pe langa noi. Dar, ca sa facem in asa fel incat momentul despre care tocmai am vorbit sa vina intr-un viitor cat mai indepartat merita sa cunoastem cateva aspecte care vor intarzia cumva intaile indicii ale trecerii timpului.

Odata cu trecerea anilor primele semne ale scurgerii timpului incep sa apara: mai putina vivacitate, mai multe responsabilitati si o piele mai putin ferma. Si atunci incepe „goana” dupa produse cosmetice destinate special acestei probleme, incep framantarile specifice primelor riduri si o angoasa deloc placuta la constientizarea faptului ca vremea nu trece pur si simplu pe langa noi. Dar, ca sa facem in asa fel incat momentul despre care tocmai am vorbit sa vina intr-un viitor cat mai indepartat merita sa cunoastem cateva aspecte care vor intarzia cumva intaile indicii ale trecerii timpului.

In primul rand un ten frumos are nevoie de multa, foarte multa apa. Dat fiind faptul ca trupul nostru are in compozitie un procent semnificativ de apa, deshidratarea lasa implicit urme vizibile: o piele flasca, riduri, vergeturi etc. De aceea recomandarile medicilor care se refera la consumul a cel putin 2 litri de apa pe zi nu vizeaza exclusiv sanatatea interioara a corpului ci si aspectul armonios. Raportat la acest lucru, un factor agravant al imbatranirii pielii este fumatul care, pe langa efectele nocive asupra plamanilor, circulatiei sangelui si asa mai departe contribuie si la deshidratarea organismului, la patarea pielii si ingalbenirea dintilor. Studiile au aratat chiar ca in cazul fumatorilor fibrele care mentin elasticitatea pielii se degradeaza intr-un ritm ametitor iar rezultatele sunt clare.

Pe de alta parte, poluarea si praful au de asemenea efecte dezastruoase asupra pielii. Acestea favorizeaza asadar aparitia unor boli de piele precum acneea, motiv pentru care trebuie sa acordam o atentie sporita procesului de demachiere, fara a omite vreo etapa din „rasfatul” tenului. Trebuie deci aplicate masti hidratante (de preferat pe baza de retinol), trebuie facuta o exfoliere a tenului cel putin o data pe saptamana si, in fiecare seara si dimineata cremele trebuie sa fie nelipsite din „ritual”.

In plus, desi anotimpul cald ne indeamna pe toti la adevarate „bai de soare” care sa ne confere bronzul la care am tanjit poate toata iarna, expunerea la razele UV poate reprezenta un real pericol pentru pielea noastra. Exceptand riscurile producerii diferitelor afectiuni exista si „pretul” platit de piele. Astfel, aceasta isi pierde fermitatea, se deshidrateaza si, nu in ultimul rand, ajunge in unele cazuri sa fie acoperita de pete de culori diferite, complet inestetice. De aceea, cu cat pielea este mai sensibila, cu atat crema folosita trebuie sa aiba un factor de protectie solara mai ridicat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.