Setari Cookie-uri

Cosmetice: probleme!

Ne-am gandit adesea ce cosmetice ar reusi sa ne ascunda mai bine imperfectiunile, care creme ne-ar face tenul "perfect" sau ce mascara ar transforma privirea noastra intr-una de neuitat. Totusi, prea putin (sau deloc) am luat in calcul si posibilitatea existentei unor efecte negative ale cosmeticelor asupra sanatatii pielii, efecte care daca nu sunt imediate atunci nu este exclus sa isi faca aparitia peste ani. Atunci insa, regretele vor fi tardive...Asadar, nu-i deloc rau sa ne informam din timp ce probleme ar putea implica folosirea frecventa sau inadecvata a produselor cosmetice si abia apoi sa alegem ce ni se potriveste, ce riscuri ne asumam si la ce ne expunem utilizandu-le.

Ne-am gandit adesea ce cosmetice ar reusi sa ne ascunda mai bine imperfectiunile, care creme ne-ar face tenul „perfect” sau ce mascara ar transforma privirea noastra intr-una de neuitat. Totusi, prea putin (sau deloc) am luat in calcul si posibilitatea existentei unor efecte negative ale cosmeticelor asupra sanatatii pielii, efecte care daca nu sunt imediate atunci nu este exclus sa isi faca aparitia peste ani. Atunci insa, regretele vor fi tardive...Asadar, nu-i deloc rau sa ne informam din timp ce probleme ar putea implica folosirea frecventa sau inadecvata a produselor cosmetice si abia apoi sa alegem ce ni se potriveste, ce riscuri ne asumam si la ce ne expunem utilizandu-le.

In primul rand trebuie retinut faptul ca nu orice pata rosiatica sau modificare a aspectului tenului in anumite zone trebuie considerata o iritatie sau o reactie alergica. In schimb, daca aceste semne sunt insotite de mancarimi, usturimi, roseata si tendinta de extindere este clar ca trebuie tras un semnal de alarma. Programeaza-te imediat la un dermatolog sau la un cosmetician si incearca sa afli cat mai repede care este cauza aparitiei respectivelor probleme. Odata identificata sursa, rezolvarea este ca si gasita!

Totodata, indiferent de impulsul de moment incearca sa nu te lasi pacalita de o eticheta frumoasa pe care scrie cu litere ingrosate „100% natural” asa cum nu trebuie nici sa te lasi manipulata de reclame „stralucitoare” din care, dupa o scurta analiza, nu ar reiesi decat ca toate produsele fac minuni. Asa ca, odata plecata la shopping, pastreaza-ti simtul critic intact si gandeste-te bine inainte de a lua o decizie de cumparare. In plus, aminteste-ti ca un produs „perfect” pentru tenul prietenei tale poate fi un real dezastru pentru tine.

De asemenea, producatorii de cosmetice au inceput sa promoveze din ce in ce mai mult produsele cosmetice bazate pe apa si diferiti emolienti care iti fac pielea „de bebelus”. Ei bine, chiar daca efectele pe termen scurt par a fi ideale, in timp rezultatele sunt asemanatoare cu cele aparute dupa o baie lunga si fierbinte: pielea se inmoaie excesiv, se umfla si capata chiar un aspect „zbarcit”, deloc natural.
Nici cremele „anti-imabatranire” nu sunt chiar o „minune” a industriei cosmetice pentru ca niste riduri deja formate sunt aproape imposibil de eliminat prin proceduri atat de simple. De fapt, actiunea cosmeticelor este aceea de a elimina celulele moarte de la suprafata, astupand usor micile „adancituri” din piele. Senzatia temporara de ameliorare va crea automat un soi de dependenta iar atunci cand se face abuz, tenul poate reactiona exact asa cum nu ne-am fi asteptat niciodata: apar eczeme sau iritatii minore care avertizeaza ca „pelicula” permanenta de pe fata nu-i mai ofera pielii sansa de a mai respira, de a se apara de factorii externi in mod natural. In plus, vis-a-vis de procedeele de exfoliere a pielii, nici intrebuintarea acestora in mod frecvent nu pare a fi o idee prea buna pentru ca, eliminand stratul de celule moarte se elimina implicit si o „bariera” naturala care ar avea un rol important in protectia impotriva elementelor nocive din mediu sau a razelor de soare care interactioneaza astfel direct, fara a mai trece prin vreun filtru.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.