Setari Cookie-uri

Look si loc!

Machiajul potrivit la locul potrivit!

Nu putine sunt momentele in care ne facem vinovate, in mod candid, involuntar si, mai ales, in necunostinta de cauza, de o lipsa de inspiratie aproape flagranta in ale adaptarii make-up-ului la contextele potrivite. Si nu vorbim aici exclusiv de tinuta, ci si de un amalgam in care invariabile raman plusul sau minusul de atitudine, personalitatea, statutul, precum si detalii de ordin pragmatic legate de evenimentul in sine, locatie si asa mai departe.

Daca este vara navalnicelor revelatii metalice de auriu, de argintiu, de combinatii si asocieri dintre cele mai insolite, trebuie sa stii ca abordarea in cauza se muleaza extrem de bine pe ideea de clubbin'. Alege asadar, nuante argintii pentru o astfel de iesire! Aplica o crema hidratanta si un fond de ten potrivit tipului de ten si o pudra mata cu reflexe argintii. Sa nu uitam insa ca este si sezonul unei alte mari reveniri “cromatice”, albastrul, “royal blue”, intens si plin de implicatii dintre cele mai favorabile, asa ca ai putea face din el alegerea ta pentru pleoape. Gri-ul ramane, desigur, cuvantul de ordine, iar sideful constrangerea majora. Buzele raman si ele la ideea de sidef, insa pe formula “inocenta roz”.

Si pentru ca am ajuns in acest punct de asa-zisa inocenta, un aspect pe care nu il putem nicicum evita este acela “sezonier”: este vara, este din ce in ce mai cald si parca naturaletea devine nu numai comoda, dar si foarte rentabila. Desi este sezonul tendintelor “smokey” intr-un come-back uluitor, si al efuziunilor metalice, varianta unui machiaj usor nu ar trebui ignorata, cel putin pentru cele dintre noi care sunt adeptele unui look clean si “racoros” pentru serile cu luna plina si dialoguri prelungite la terasa din oras sau de pe malul marii. Pentru asta, nu ai nevoie decat de o crema de fata hidratanta, un fond de ten fluid pentru stralucirea fetei si un fard de obraz lichid. Ochii se vor incadra si ei perfect in ideea pe care vrei sa o transmiti daca optezi pentru un creion dermatograf in nuante deschise si un fard de pleoape similar. La categoria buze, nimic mai potrivit decat un gloss in nuante calde.

Cat despre contextul problematic numit “petrecere”, excludem din ecuatie dimensiunea super glam pentru una ceva mai moderata, care sa lase loc in special stilului si elegantei. Mizati pe puterea de seductie a ochilor intr-un astfel de machiaj: negru, gri, de la fard la eye-liner, totul ramane in zona “cenusie” si predilect femme-fatale. Foloseste asadar cu incredere cat de multa mascara si nu te speria ca ai scapat ceva mai multa “intensitate” decat de obicei in procesul de make-up! Dar, pentru a duce ideea de contrast pana la capat, nu iti supune buzele aceluiasi tratament pentru ca efectul ar fi cel putin dezastruos: pastreaza-le in culori calde, naturale, care sa stimuleze primatul si forta privirii!

Un articol de Ana Maria Tatu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.