Setari Cookie-uri

Vergeturile

Remedii, produse de prevenire si alte lucruri pe care trebuie sa le stim.

Remedii, produse de prevenire si alte lucruri pe care trebuie sa le stim.

Daca sunteti ca majoritatea femeilor probabil v-ati obisnuit sa admirati acele trupuri perfecte de pe copertele revistelor sau din editorialele de moda. Si probabil nu stiti ca aceeasi majoritate a femeilor, si chiar adolescentelor, au vergeturi. De ce? Din cauza cresterii. In momentul in care o persoana creste brusca, fie in inaltime, fie in crestere in greutate, in masa musculara sau in cazul femeilor insarcinate, pielea se intinde, aparand astfel vergeturile. (la 90% dintre femei vergeturile apar in urma nasterii).

Ce putem face in ceea ce priveste vergeturile?

In primul rand, fiti calme. Semnele rosii-violete se vor estompa in timp, capatand o culoare alba, sidefie. Daca vor disparea sau nu, acest lucru depinde de tipul pielii dumneavoastre, adancimea lor si determinarea dumneavoastra in a le trata. Daca aveti nevoie de un barometru pentru a anticipa cum vor evolua vergeturile in situatia in care vor aparea, analizati-va cicatricile, daca acestea dispar repede sau nu. Vergeturile sunt de fapt cicatrici mai mici, care apar in momentul in care pielea este intinsa foarte tare si nu are elasticitatea neacesara pentru a se modela.

La anumite persoane poate dura luni sau chiar ani pentru ca vergeturile sa se estompeze, transformandu-se in linii abia vizibile. La alte persoane acestea au inca de la inceput aspectul unor mici cicatrici, fine. Exista diverse creme pe piata care pot preveni vergeturile, insa, in ceea ce priveste produsele destinate estomparii acestora, medicii sunt oarecum sceptici. Nu garanteaza nimeni ca aceste tratamente pot avea ca rezultat disparitia vergeturilor. Daca alegeti aceasta cale, veti obtine cele mai bune rezultate daca incepti devreme, imediat ce vergeturile apar. Fiti vigilente si constiincioase. Anumite produse trebuiesc aplicate pe piele de doua sau trei ori pe zi.

Pentru tratarea acestora sunt indicate produsele pe baza de Retin-A, care ajuta la intinerirea pielii, insa anumitor persoane le poate produce iritatii. De aceea este indcat sa consultati un medic dermatolog care va va prescrie un tratament personalizat pentru a evita orice fel de riscuri.

In ultima instanta ati putea incerca sa va acceptati vergeturile, linistindu-va cu ideea ca aproape toate femeile le au. Daca v-ati obisnuit cu ele, dar vreti totusi sa le acoperiti intr-un fel, bronzul este o solutie potrivita. Exista o multitudine de produse autobronzante din care puteti alege, acestea patrunzand in piele, acoperindu-va vergeturile.

Un articol de Loredana Toma
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.