Setari Cookie-uri

Demontarea celor mai mari 10 mituri despre diete

Incepand cu inecarea greutatii in apa si consumul continuu de grapefruit, s-a alcatuit o lista lunga de trucuri si sfaturi care va promit ca veti scapa de acele kilograme in plus.

Incepand cu “inecarea” greutatii in apa si consumul continuu de grapefruit, s-a alcatuit o lista lunga de trucuri si sfaturi care va promit ca veti scapa de acele kilograme in plus. Dar cum facem diferenta dintre mit si realitate? Expertii au aruncat o privre asupra celor mai persuasive mituri si le-au redus la tacere... odata pentru totdeauna.

1. Mit: Caloriile consumate dupa ora 20 se transforma in grasime.

Realitate: Aceasta este o legenda urbana care nu este mai adevarata decat faptul ca pe noi ne-a adus barza, afrirma Liz Neporemnt, antrenor si autoarea cartii “The fat-free truth”. Adevarul sta in urmatorul fapt. Daca noi consumam mai multe calorii decat este capabil corpul nostru sa arda, excesul de calorii se va depozita sub forma de grasime. Chiar daca le consumati in timpul emisunilor matinale sau in drum spre scoala, acest lucru no conteaza. Nu exista nicio legatura intre ceas si calorii.

2. Mit: Pentru ca dieta sa dea rezultate trebuie sa va infometati.

Realitate: Nu va grabiti! Sarind peste mese o perioada lunga de timp este de fapt cel mai bun mod de a da pste cap o dieta. Infometarea nu este recomandata intrucat poate cauza ameteala si anemie severa. In ultima instanta, infometarea nu are decat doua finalitati: va produce foame si va creeaza o stare depresiva. Nu in ultimul rand, o data ce va este foarte foame toate simturile se pierd si tindeti sa alegeti produse hiper-calorice, abundente in grasimi. Astfel, simtindu-a deprimate, nu veti face decat sa mancati numai produse neindicate si infometandu-va, veti sfarsi prin a consuma “junk-food”.

3. Mit: Dietele sarace in carbohidrati, dar bogate in proteine, va ajuta sa slabiti mai repede.

Realitate: Inainte sa aruncati toata painea din casa luati in considerare urmatoarele: desi initial cercetarile au concluzionat faptul ca oamenii obezi pot pierde mult mai uosr in greutate bazandu-se pe o dieta saraca in carbohidrati decat pe una slaba in grasimi, beneficiile par a fi foarte mici si de scurta durata. In urma unui studiu ce a durat un an de zile, comparandu-se aceste doua diete s-a constat ca cei care au consumat mai putini carbohidrati au revenit la greutatea initiala in sase luni. Dupa un an acestia nu se aflau intr-un stadiu mai bun decat cei care au tinut o dieta slaba in grasimi. Mai mult, diferenta dintre cele doua grupuri a fost destul de mare. Totul se bazeaza pe calorii si pe echilibrul dintre ceea ce consumi si ceea ce corpul tau arde. Si faptul ca permanent reduceti din cantitatea de mancare ce contine carbohidrati nu va avea niciun rezultat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.