Setari Cookie-uri

Un ten frumos cu ceai verde

Am auzit atat de multe despre ceaiul verde, incat am putea spune ca e un adevarat elixir, datator de frumusete, sanatate si viata.

Am auzit atat de multe despre ceaiul verde, incat am putea spune ca e un adevarat elixir, datator de frumusete, sanatate si viata. Dupa cum arata cercetarile siintifice, s-ar parea ca nu exageram deloc. Il bem mai ales pentru ca previne afectiuni grave, ne ajuta sa slabim, ne revigoreaza.

Sa incercam sa aflam totusi mai multe despre modul in care ceaiul verde ne poate ajuta sa invingem timpul atunci cand vine vorba de chipul nostru. Prin aceleasi substante antioxidante pentru care este atat
de apreciat, ceaiul verde ne ajuta sa ne pastram aspectul tanar si finetea pielii. Iata cateva trucuri, foarte la indemana:

· Aplica pe fata o compresa calduta cu infuzie de ceai verde amestecat cu doua lingurite de miere si doua lingurite cu suc de lamaie. Ridurile fine se vor estompa, pielea va fi mai neteda si mai frumoasa.

· Pentru cearcane aplica comprese reci cu ceai verde, iar ochii tai vor arata din nou odihniti si luminosi.

· Tot pentru atenuarea cearcanelor, dar si pentru un efect de lifting facial, plimba-ti in fiecare dimineata pe fata un cub cu ceai verde inghetat. Prepara infuzia, dupa racire pune-o in forma speciala pentru cuburi de gheata. Le poti folosi cam o saptamana, dupa care e indicat sa prepari altele, proaspete. Efectul e uimitor, circulatia sanguina este stimulata, tenul e mai neted si luminos, insa va trebui sa faci asta zilnic. Oricum, cand e vorba de frumusetea unei femei, nici un efort nu e prea mare, nu?

· Ceaiul verde e un bun remediu pentru tenul afectat de acnee, datorita proprietatilor antioxidante si anti-bacteriene. Bea ceai verde pentru a reduce inflamatiile, a regla activitatea hormonala, ca si pentru eliminarea toxinelor - factori care contribuie la aparitia acneei. Mai mult, experimente medicale au
dovedit ca, aplicat pe fata, ceaiul verde este la fel de eficient ca si solutia cu benzoyl peroxid. Mai mult, ceaiul verde nu produce efectele secundare atat de neplacute precum uscarea pielii, reactii alergice, mancarimi. Pana cand cosmeticele pe baza de ceai verde vor fi mult mai des intalnite pe piata
romaneasca, incearca remediile de mai sus. Sunt simplu de aplicat, efectele nu se vor lasa asteptate, iar tu vei avea un ten mai hidratat, mai neted si mai luminos!

Un articol de Oana-Elena Chiritoiu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.